Sport

Tricourile lui Bud şi Laslo, licitate la un turneu caritabil

Tricourile de joc purtate de fotbalistul CFR-ului, Cristi Bud, respectiv de handbalista Cristina Laslo de la „U” Cluj, fiecare dintre ele însoțite de câte un autograf, se numără printre articolele unor sportivi români cunoscuţi care vor fi licitate la sfârşitul săptămânii la Zalău, în cadrul turneului caritabil de mini-fotbal „Memorialul Radu Gog” (7-8 ianuarie 2017).

Vor fi licitate de asemenea tricoul şi centura lui Alexandru Bologa, judoka la Universitatea Cluj, medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio în 2016, dar şi un tricou cu semnăturile jucătoarelor echipei de handbal feminin a lui „U”. Marea vedetă a licitaţiei, deschisă deja pe pagina de Facebook a Memorialului, se anunţă a fi şi în 2017 tricoul de joc al handbalistei Cristina Neagu, desemnată cea mai bună handbalistă din lume în 2010 şi 2015, de la naţionala României (pentru care au fost licitaţi deja 2.500 de lei). Între tricourile pentru care s-au strâns deja peste 700 de lei se numără cele purtate de Florin Gardoş – Southampton, Dorin Rotariu – Dinamo Bucureşti, Ramona Farcău – Oltchim Râmnicu-Vâlcea, Cosmin Contra – West Bromwich Albion, respectiv arbitrii Ovidiu Haţegan (purtat în Champions League) și Cristi Balaj.

Memorialul „Radu Gog” se află la cea de-a XIII-a ediţie şi este organizat de Asociaţia Sportivă “Cavalerii” Zalău, în memoria fostului arbitru Radu Gog, decedat în ianuarie 2003, la vârsta de 25 de ani, într-un accident de maşină. Organizatorii au demarat, pentru al treilea an consecutiv, o licitaţie de tricouri ale unor sportivi cunoscuţi, iar banii strânşi urmează să fie donaţi familiei fostului arbitru, soției și celor două fiice ale acestuia, în vârstă de 16 şi 14 ani, care studiază la Cluj. Reprezentanții asociației estimează că în 2017 vor aduna peste 20.000 de lei, din licitarea tricourilor și taxele de participare achitate de cele 25 de echipe înscrise în turneul amical. După scăderea cheltuielilor de organizare banii vor ajunge la familia Gog. În 2015 suma totală strânsă a depăşit 15.000 de lei, cel mai mare cuantum fiind achitat pentru tricoul Cristinei Neagu, oferit atunci în premieră la licitaţie: 3.000 de lei, barieră care va fi depăşită, consideră organizatorii, în acest an.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter