monitorulcj.ro Menu

Sport

Cine este BK Pardubice, următorul adversar pentru U-BT din FIBA Europe Cup

U-Banca Transilvania întâlnește echipa cehă BK Pardubice în cadrul etapei a 3-a a Grupei O din faza secundă a FIBA Europe Cup. Meciul U-Banca Transilvania - BK Pardubice va avea loc în 4 ianuarie, cu începere de la ora 20.30, la Sala Polivalentă.

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit niciodată până acum, nici în meciuri oficiale, nici în jocuri amicale.

Singura legătură directă dintre echipa din Cluj și BK Pardubice este fostul fundaș DJ Wright, care a evoluat două sezoane la cehi, între 2009 și 2011.

Pardubice parcurge un sezon excelent pe plan intern, fiind pe locul secund în clasament, cu 13 victorii și trei înfrângeri, prima poziție fiind ocupată de mult mai cunoscuta CEZ Nymburk.

BK Pardubice este un club înființat în urmă cu 60 de ani, timp în care, însă, nu a avut rezultate deosebite. Echipamentul de pe teren propriu este alb-roșu, în timp ce în deplasare cehii evoluează în negru.

De-a lungul istoriei, echipa a mai purtat denumirile de Ostrakolor BHC SKP (între 1997 și 2003) și BK Synthesia (între 2003 și 2010).

Palmaresul cehilor cosemnează medaliile de bronz din liga cehă obținute sezonul trecut, precum și două cupe, un obținută în 1994 și una vara trecută.

Pe plan european, BK Pardubice a participat în European Cup (1984 și 1995), European Cup for Champions Clubs (1985), Radivoj Korac (1984) și EuroChallenge 2012.

În acest sezon al FIBA Europe Cup, Pardubice a fost repartizată în prima fază a competiției în Grupa J, alături de Tsmoki-Minsk, Apoel Nicosia și BC Siaulai, Tsmoki si Nicosia fiind singurele echipe care au reușit să smulgă câte o victorie cehilor.

În faza secundă, atât Pau Orthez, cât și Alba Fehervar au câștigat cu Pardubice, francezii făcând-o chiar la scor (101-66).