Sport

FOTO Anul în care Clujul a luat potul meciurilor internaţionale

Clujul a fost gazda majorităţii meciurilor internaţionale de anvergură ale României în 2016, de la confruntările de Fed Cup şi Cupa Davis la amicalul cu Spania şi meciul oficial cu Muntenegru, de la victoriile de prestigiu din handbal, cu Norvegia (feminin) şi Polonia (masculin) la calificările ratate la baschet şi fotbal feminin.

Înfrângeri pe linie

România a întâlnit în februarie la Polivalentă, în primul tur din Grupa Mondială din Fed Cup, Cehia, deţinătoarea trofeului şi cea care şi l-a adjudecat şi în acest an, în faţa a peste 7.000 de spectatori. Halep (locul 4 WTA în prezent) şi Niculescu (38 WTA) au învins-o pe Petra Kvitova (11 WTA) dar au fost întrecute ambele de Karolina Pliskova (6 WTA), cate s-a impus alături de Strykova şi la dublu, în faţa perechii Raluca

Olaru / Andreea Mitu. Cehia s-a impus cu 3-2 la general. A urmat barajul de menţinere în Grupa Mondială în aprilie cu Germania, pierdut cu 1-4, după ce Angelique Kerber, actualul lider mondial le-a „demolat” pe Simona Halep şi Irina Begu, iar Niculescu a ratat două mingi de meci în faţa Andreei Periodic, pe care Halep o învinsese. Nici tricolorii nu au reuşit mai mult la Cluj, în turul doi al Cupei Davis, Grupa I valorică a zonei Europa/Africa, obţinând un singur punct, prin perechea Mergea-Tecău, în faţa Spaniei care i-a avut în prim plan pe Feliciano Lopes şi Roberto Bsautista.


Remize la fotbal

Cluj Arena a găzduit în martie amicalul de gală al României cu Spania, campioana europeană en-titre la acel moment, încheiat indecis, 0-0. A fost cea mai mare reuniune de vedete sportive la Cluj, cu Pique, Fabregas şi Casillas între acestea. România a debutat în septembrie pe acelaşi stadion în campania de calificare la Campionatul Mondial din 2018, remizând 1-1 cu Muntenegru, goluri Adi Popa şi Jovetic, penalty ratat Nicuşor Stanciu. În martie 2017 Cluj Arena va găzdui meciul tricolorilor cu Danemarca, din preliminariile CM.

Victorii de prestigiu la handbal

Naţionala de handbal feminin a învins în martie la Cluj, cu 25-20, Norvegia, pentru prima oară în ultimii 15 ani într-un meci oficial, în preliminariile Europeanului din Suedia, unde tricolorele s-au clasat pe locul al cincilea. Naţionala feminină a disputat în noiembrie Trofeul Carpaţi la Cluj, pierzând finala contra Ungariei. Naţionala masculină a oferit o surpriză plăcută în campania preliminariilor pentru Euro 2018, învingând una din semifinalistele Olimpiadei, Polonia, cu 28-23, în noiembrie la Cluj.


Calificări ratate

În schimb, după ce a învins la finalul lui 2015 la Cluj Bosnia-Herţegovina, naţionala de baschet feminin a României a pierdut cu Turcia, 45-56, în februarie, într-un joc care a stabilit recordul de audienţă, 6.817 spectatori, din preliminariile Europeanului feminin 2017. În luna noiembrie elevele lui Miroslav Popov au cedat cu 51-62 cu Israel şi au ratat calificarea. Naţionala de fotbal feminin a reuşit victorii cu Ucraina, cu 2-1 şi Grecia, 4-0, în toamnă, tricolorele fiind la un pas de calificare directă, dar au jucat barajul, cu Portugalia. După 0-0 în deplasare echipa României a remizat 1-1 la Cluj şi oaspetele s-au calificat.

Adversarele României la Cluj în 2016

Fotbal


Spania (amical) 0-0

Muntenegru (Preliminarii CM) 1-1


Fotbal feminin

Ucraina 2-1 (preliminarii Euro 2017)


Grecia (preliminarii Euro 2017) 4-0

Portugalia (retur baraj Euro 2017) 1-1

Tenis

Cehia 2-3 (Fed Cup)

Germania 1-4 (Fed Cup)

Spania 1-4 (Cupa Davis)

Handbal

Norvegia 25-20 (preliminarii Euro 2016 feminin)

Polonia 28-23 (preliminarii Euro 2018 masculin)

România A - România B 31-23

Ungaria 24-29 (Finala Trofelului Carpaţi 2016)

Baschet feminin

Turcia 45-56 (preliminarii Eurobasket feminin 2017)

Israel 51-62

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter