Sport

Naţionala revine aproape sigur pe Cluj Arena. Meciul cu Danemarca, interzis pe Arena Naţională, a decis FIFA

Echipa naţională de fotbal a României va reveni aproape sigur pe Cluj Arena, într-un meci oficial, în primăvara viitoare, după ce FIFA a decis că meciul cu Danemarca din preliminariile Mondialului nu se poate juca pe Naţional Arena.

Decizia forului internaţional vine ca urmare a incidentelor de la meciul România – Polonia de pe Arena Naţională, de luna trecută.

„FIFA a deschis o procedură disciplinară după incidentele provocate de suporteri la meciul România — Polonia, din 11 noiembrie, și a hotărât să suspende Arena Națională și să dicteze o penalitate financiară de 95.000 de franci elvețieni pentru FRF, plus 3.000 de franci elvețieni, costuri de procedură. "Forul mondial a decis că partida România-Danemarca, următorul meci oficial al 'tricolorilor', din aceeași campanie de calificare, se va disputa cu spectatori în tribune, decizia venind în urma apărării argumentate realizate de departamentul juridic al FRF. Cu toate acestea, partida nu se va putea disputa pe Arena Națională din București", anunță FRF pe site-ul oficial.


„Am vrut să jucăm cu spectatori”

Directorul de comunicare al FRF, Gabriel Berceanu, a precizat pentru Monitorul de Cluj că forul naţional se poate considera fericit cu decizia FIFA, ţinta principală a oficialilor români fiind ca meciul cu Danemarca din 26 martie să se joace cu spectatori. „Din punctul nostru de vedere decizia vine să confirme apărarea foarte bună pe care a avut-o FRF, este o victorie a departamentului juridic. Cel mai rău lucru era să jucăm fără spectatori, ne-am dorit să evoluăm cu fanii alături, avem nevoie esenţială de susţinere”, a declarat Berceanu.

Clujul, viitoarea destinaţie

Cluj Arena este locul unde, în acest context, se va disputa meciul România – Danemarca, conform surselor Monitorul de Cluj. Stadionul de 30.000 de locuri din inima Transilvaniei a mai găzduit în luna septembrie meciul de debut al tricolorilor în campania pentru Mondial, 1-1 cu Muntenegru. Chiar dacă au existat unele probleme iniţiale date de starea gazonului meciul s-a jucat în cele din urmă în condiţii decente.


Pe stadionul clujean a avut loc în acest an şi amicalul de gală România – Spania, încheiat nedecis, 0-0. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter