Sport

Primul gol "oficial" pentru Cristina Laslo la senioare, în victoria României cu Cehia de la Euro

România a învins greu marţi seară Cehia, cu 30-28, în al doilea meci al grupei principale din care face parte, la Europenele din Suedia. Cristina Laslo (foto, prima din dreapta, sus), handbalista la „U” Cluj a reuşit primul său gol într-un joc oficial la naţionala de senioare.

Cristina Laslo (prima din dreapta, sus) alături de colegele sale, după victoria cu Ungaria. FOTO Facebook Melinda Geiger Cristina Laslo (prima din dreapta, sus) alături de colegele sale, după victoria cu Ungaria. FOTO Facebook Melinda Geiger

Naționala feminină de handbal a României a învins greu Cehia, cu scorul de 30-28 (17-14), marți, la Helsingborg, în penultimul său meci din Grupa a II-a principală a Campionatului European - EURO 2016 - din Suedia, scrie Agerpres.

Final strâns

Finalul meciului a fost dramatic, România atacând cu două jucătoare în plus în ultimul minut. Crina Pintea a recuperat o minge cu 30 de secunde înainte de final, la 29-28 pentru echipa noastră, iar apoi tot ea a marcat, parafând succesul echipei antrenate de Ambros Martin. România a controlat jocul de la un cap la altul al partidei, dar nu a reuşit să se distanţeze la mai mult de 3 goluri.


În partea secundă, România a condus cu 19-16 (37), dar Cehia a reușit să egaleze în premieră, 20-20 (42), iar apoi a ratat de două ori șansa de a trece în avantaj. România a revenit la cârma partidei, 22-20 (45), a fost egalată din nou, 23-23 (49), însă a reușit trei goluri consecutive, 26-23 (51), iar apoi a avut 29-26 (57), câștigând cu 30-28, conform sursei citate. Iveta Luzumova a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului.

Gol pentru Laslo

Selecționerul iberic al României a folosut jucătoare care au evoluat mai puţin, iar Eliza Buceschi și Florina Chintoan – de la „U” Cluj nu au jucat deloc. Jucătoarea Universităţii Cluj Cristina Laslo a bifat în schimb 12 minute şi a reuşit să marcheze un gol, de la linia de 9 metri, la scorul de 12-10 pentru tricolore. Este primul gol pentru sportiva de la „U” într-un meci oficial la naţionala de senioare. Campioană mondială de juniori şi vicecampioană mondială universitară, tânăra sportivă face parte în premieră din lotul României la un turneu final. Pentru România au evoluat: Paula Ungureanu (4 mingi apărate), Denisa Dedu (4 mingi parate) — Aneta Udriștioiu (2 goluri), Gabriella Szucs, Melinda Geiger (2), Crina Pintea (6), Cristina Neagu (10), Cristina Florică, Cristina Laslo (1), Ana Maria Iuganu (1), Cristina Zamfir (2), Oana Manea (2), Mădălina Zamfirescu (3), Laura Chiper (1). Selecționer: Ambros Martin.  Marți s-au mai disputat meciurile Ungaria — Norvegia și Danemarca — Rusia. Înaintea meciurilor respectiv România şi Norvegia aveau câte 6 puncte, Danemarca 4, Rusia şi Cehia câte 2, iar Ungaria 0. Tricolorele joacă astăzi de la 19.30 decisivul cu Danemarca, meci care le poate aduce calificarea în semifinale, alături de Norvegia.

Ultimele Stiri
abonare newsletter