Sport

Cine sunt cei mai buni sportivi de la „U” în 2016

Universitatea Cluj a anunţat marţi care sunt cei mai buni sportivi ai clubului în acest an, aşa cum au fost votaţi de antrenorii celor 20 de secţii sportive.

„Cea mai bună performanţă în acest an este faptul că am avut 9 sportivi la Olimpiadă. Chiar dacă s-a obţinut o singură medalie, prin Alexandru Bologa, la Jocurile Paralimpice, este extraordinar că am avut un aşa mare număr de sportivi la Rio. Suntem al treilea club din ţară ca prezenţă, după Dinamo şi Steaua”, a declarat Ovidiu Vasu, preşedintele Clubului Sportiv clujean.

Pentru Top 10 din 2016 antrenorii de la fiecare din cele 20 de secţii ale clubului au propus pentru Top câte 2 sportivi pe care îi pregătesc, votându-i în schimb pe cei mai buni de la celelalte 19 secţii. Sportivii cu cele mai multe puncte au ocupat primele locuri.


Glinţă, câştigător

Cel mai bun sportiv al CS Universitatea Cluj în anul 2016 a fost desemnat înotătorul Robert Glinţă (19 ani), legitimat de un an la clubul sportiv clujean. Privit ca o mare speranţă a înotului românesc, Glinţă a participat în vară la Olimpiada de la Rio de Janeiro, unde s-a calificat în finala de 100 de metri spate, în condiţiile în care obiectivul său era accederea în semifinale. Campion mondial de juniori în 2015, Glinţă concurează în prezent la competiţiile de seniori şi a bătut mai multe recorduri naţionale, la 100 m spate, 200 m spate şi 50 m spate, în acest an, îmbunătăţindu-şi de la o competiţie la alta performanţele.

Pe locul 2 în Top 10 al sportivilor de la „U” s-a clasat judoka Alexandru Bologa, câştigător al medaliei de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro. Alex (20 de ani) este nevăzător şi practică judo-ul de la vârsta de 4 ani, aflându-se în 2016 la prima lui participare la Jocurile Olimpice.


A treia treaptă a podiumului a fost ocupată de handbalista Florina Chintoan, participantă şi ea, alături de naţională, la Olimpiada de la Rio, unde tricolorele nu au reuşit să treacă de faza grupelor. Cealaltă sportivă nominalizată a secţiei a fost Ionica Munteanu. Chintoan se află cu naţionala în Suedia la Campionatul European, unde mai sunt prezente alte două jucătoare de la „U”, Cristina Laslo şi Laura Popa.

Top 10 sportivi „U” Cluj în 2016 este următorul:


Robert Glință (natație) – 173 pct.

Alex Bologa (judo) – 165 pct


Florina Chintoan (handbal feminin) – 137 pct

Monica Ungureanu (judo) – 104 pct


Sanda Belgyan (atletism) – 93 pct

Darius Suiugan (haltere) – 80 pct

Sebastian Văsuț (culturism) -78 pct

Ana Dascăl (natație) –  76 pct

Ionica Munteanu (handbal feminin) – 64 pct

Bogdan Dascălu (scrimă) – 28 pct.

 

Au mai punctat în clasament sportivii:

 

Raluca Ștef (patinaj)

Roman Duskov (lupte)

Adi Ungur (tenis)

Alina Dincă (rugby feminin)

Ovidiu Melniciuc (rugby masculin)

Vlad Rotar (rugby masculin)

Bogdan Barb (handbal masculin)

Ana Someșfălean (box)

Dan Borota (volei masculin)

Raluca Bucura (volei feminin)

Călin Nemeș (echitație)

Răzvan Roman (atletism)

Camil Berculescu (baschet masculin)

Radu Dărăban (scrimă)

Alina Diniță (rugby feminin)

Marian Bîlc (haltere)

Sorina Mocan (volei feminin)

Alexandru Lăcătîș (scrabble)

Corneliu Faur (scrabble)

Ionuț Iancu (box)

Gabriel Badea (lupte)

Ultimele Stiri
abonare newsletter