Sport

CFR-ul are cea mai ofensivă echipă din Liga 1

Formaţia din Gruia are cel mai bun atac şi cel mai bun golaveraj din Liga 1 de fotbal.

Echipa de fotbal CFR Cluj are cel mai bun atac din Liga 1, cu 32 de reuşite în 19 meciuri, dar şi cel mai bun golaveraj, plus 16, în condiţiile în care elevii lui Vasile Miriuţă au încasat doar 16 goluri. Clubul clujean şi Gaz Metan Mediaş sunt singurele echipe care au suferit doar 3 înfrângeri în actualul sezon.

CFR Cluj are o linie de clasament „de invidiat” în actualul sezon al Ligii 1, după primele 19 etape. Elevii lui Vasile Miriuţă au marcat 32 de goluri, fiind lideri la acest capitol, urmați de Dinamo, cu 31 de reușite şi de Gaz Metan Mediaş, cu 28 de goluri.  Cele mai prolifice meciuri pentru formaţia de la poalele Feleacului au fost jocurile cu FC Voluntari, 5-0 în etapa a 5-a (goluri Bud de 3 ori, Omrani şi Gomelt) şi 5-1 cu campioana Astra Giurgiu, în etapa a 5-a (când au înscris pentru clujeni Petrucci și C. Lopez de câte 2 ori, respectiv T. Lopes). Clujenii au marcat 3 goluri şi cu ASA Târgu-Mureş (3-1) în etapa a 11-a. Golgheterul formației este atacantul Cristi Bud, cu 9 goluri, totodată al doilea golgheter al campionatului. Mijlocașul Filipe Nascimento a marcat și el de 6 ori pentru CFR, o parte din reușitele sale venind din penalty-uri.


Apărare eficientă

Linia defensivă a echipei din Gruia a încasat 16 goluri în 19 meciuri, doar Steaua fiind superioară din acest punct de vedere, cu un gol mai puţin încasat. În consecinţă vişiniii au cel mai bun golaveraj din campionat, „+16”. CFR Cluj şi Gaz Metan Mediaş sunt singurele echipe care au consemnat numai 3 înfrângeri în sezon. „Feroviarii” sunt egalii lui CSU Craiova la capitolul victorii, cu 10 rezultate care le-au adus cele 3 puncte, în timp ce Steaua şi Viitorul au contabilizat câte 11 succese. Clujenii sunt pe podium în privinţa rezultatelor de egalitate, 6 la număr, la fel ca Pandurii Târgu-Jiu. Gaz Metan Mediaş este singura echipă care a încheiat indecis un număr mai sporit de meciuri, şapte.

Loc de play-off

Rezultatele consemnate pe teren în dreptul CFR-ului i-ar permite echipei să ocupe un loc pe podiumul campionatului. Cu 36 de puncte clujenii ar fi egalii formaţiei de pe locul 2, Viitorul Constanţa, învingătoare însă în meciul direct dintre cele două echipe. Cu o etapă mai devreme clujenii ar fi fost chiar pe locul 1, cu 35 de puncte, înaintea Stelei, însă în etapa a 19-a Steaua a câștigat și a acumulat 37 de puncte, în timp ce CFR ar fi atins borna 36, după egalul cu ACS Poli. Penalizarea de 6 puncte suferită la începutul sezonului face însă ca echipa clujeană să aibă doar 30 de puncte şi să ocupe doar locul al 5-lea, poziţie care îi permite totuşi accesul în play-off. Chiar dacă va termina campionatul pe loc de cupe europene, CFR-ul nu poate evolua în competiţiile internaţionale, din cauza insolvenţei.


Două puncte în cinci meciuri

În ultima etapă, a-19-a, CFR a remizat cu scorul de 2-2 cu ACS Poli Timişoara, fiind al doilea joc în care elevii lui Miriuţă cedează puncte importante acasă, după 0-1 cu Pandurii Târgu-Jiu. CFR a obţinut următoarele rezultate în actualul sezon pe teren propriu: 2-0 cu Concordia Chiajna, 0-0 (Dinamo), 5-1 (Astra), 0-0 (Craiova), 5-0 (FC Voluntari), 1-1 (Gaz Metan), 1-0 (CSMS Iaşi), 1-0 (FC Botoşani), 0-1 (Pandurii Târgu-Jiu), 2-2 (ACS Poli Timişoara).

Vineri cu Craiova

CFR Cluj întâlneşte în etapa următoare, a 20-a, vineri de la 20.30, în deplasare, CSU Craiova, echipa de pe locul 4 în clasament. În condiţiile scorului de 0-0 în tur, clujenii pot depăşi formaţia olteană în cazul unei victorii vineri, urmând să beneficieze de avantajul rezultatului direct.


 

Etichete: liga 1 cfr cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter