Sport

Azi aflăm ce coloşi din baschet vin în Cluj la Eurobasket 2017

Tragerea la sorţi a grupelor Eurobasket 2017, din care una va fi găzduită de Cluj, are loc astăzi de la ora 16 la Istanbul.

Spaniolul Pau Gasol, unul din jucătorii de top ai Europei şi ai lumii. FOTO theolympicstoay.com Spaniolul Pau Gasol, unul din jucătorii de top ai Europei şi ai lumii. FOTO theolympicstoay.com

România îşi află astăzi adversarii în Grupa pe care o va găzdui la Cluj în cadrul Eurobasket 2017. Cel puţin o echipă din „top of the top-ul” european, Spania, Franţa sau Serbia, urmează să vină la Polivalentă anul viitor.

Astăzi după-amiază, la Istanbul, cu incepere de la ora 16:00, este programată tragerea la sorţi pentru grupele FIBA Eurobasket 2017, competiţie ce va reuni la start în vara anului viitor cele mai valoroase 24 de echipe nationale din Europa, anunţă Federaţia Română de Baschet. „Conform sistemului competiţional anuntat de FIBA, turneul final european organizat in Turcia, Romania, Israel şi Finlanda va avea în prima faza patru grupe de câte şase echipe, fiecare ţară organizatoare având dreptul să-şi aleagă câte un partener dintre participanţi. România a ales ca partener Ungaria, în vreme ce Turcia a preferat Rusia, Finlanda a mers pe mâna Islandei iar Israel a ales Lituania, acestea urmând să evolueze împreună în grupele de la Istanbul, Cluj-Napoca, Helsinki şi Tel-Aviv”, informează Federaţia Română de Baschet.


Pentru tragerea la sorti de marti, FIBA a stabilit si grupele valorice din care se vor efectua extragerile: Grupa 1 – Spania, Lituania, Serbia şi Franţa; Grupa 2 – Grecia, Italia, Cehia şi Letonia; Grupa 3 – Croaţia, Israel, Turcia şi Finlanda. Grupa 4 – Rusia, Ungaria, Slovenia şi Georgia; Grupa 5 – Germania, Belgia, Polonia şi Muntenegru. Grupa 6 – Islanda, Marea Britanie, Ucraina şi România.

O echipă-colos, la Cluj

România îşi cunoaşte două adversare din grupă, Ungaria, care este ţară parteneră în organizarea grupei de la Cluj, urmând sa fie prezenta cu siguranţă şi Croaţia, care face parte din grupa a treia valorica, împreună cu Israel, Turcia si Finlanda, ţări organizatoare, care nu pot fi prezente la Cluj-Napoca.


Marţi la Istanbul românii vor avea emoţii pentru a vedea echipele din celelalte trei grupe valorice. În privinţa urnei nr. 1 indiferent cine va ieşi o formaţie de primă mână a Europei şi chiar la nivel mondial va sosi la Cluj:  Serbia – vicecampioana olimpică şi mondială en-titre, Spania, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 2016, Franţa – bronz la Mondialul din 2014; Lituania, a 4-a din urnă 1, va fi prezentă la Tel-Aviv. În Grupa a 2-a valorică sunt Grecia, Italia, Cehia si Letonia, iar în Grupa a 5-a Germania, Belgia, Polonia, Muntenegru.

Conform Federaţiei Române de Baschet, ceremonia de la Istanbul va putea fi urmarită pe canalul oficial de youtube al FIBA: https://www.youtube.com/watch?v=m3C98-sUqM0


România – Ungaria, parteneriat

Federaţia Română de Baschet (FRB) a anunţat, joi, decizia sa ca Federaţia Ungară de Baschet să-i fie partener pentru FIBA Eurobasket 2017, Campionatul European de baschet masculin care va avea o grupă cu meciuri organizate în Cluj-Napoca, la Sala Polivalentă, a anunţat Federaţia de baschet. Preşedintele FRB, Horia Păun, a declarat că alegerea este una firească, ţinând seama de relaţiile foarte bune dintre cele două federaţii. "Pentru noi, a fost o alegere firească de a invita Ungaria să ne fie partener pentru FIBA Eurobasket 2017. Am demonstrat împreună anul trecut, cu ocazia Eurobasket 2015 feminin, că putem face lucruri extraordinare împreună. De aceea, sunt convins că încă o dată putem scrie o pagină de succes la cea mai importantă competiţie baschetbalistică din Europa. Parteneriatele şi tot ce am făcut împreună până acum au fost nişte situaţii benefice pentru ambele părţi, am avut de învăţat unii de la alţii, am avut de câştigat unii de la alţii şi sunt convins că nu există un moment mai bun ca Eurobasket 2017 ca să ne dezvoltăm această relaţie", a menţionat Horia Păun. FIBA a decis organizarea unei grupe de la Eurobasket 2017 în finalul anului 2016.

abonare newsletter