Sport

Dedu aşteaptă „un meci crâncen” cu Polonia: "Ne bazăm pe suportul clujenilor"

Meciul dintre România şi Polonia, programat duminică la Cluj, va fi unul crâncen, crede Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH).

Şeful FRH s-a declarat foarte mulţumit de rezultatul naţionalei masculine în Belarus, unde tricolorii s-au impus cu 26-23 şi anticipează un ''meci crâncen'' duminică împotriva Poloniei, în preliminariile CE 2018.

„Meci crâncen”

''Habar nu aveam că noi nu am mai câştigat un meci în grupele campionatului european de opt ani, asta nu e bine. E bine că s-a întâmplat acum. Faptul că am câştigat în Belorusia ne dă speranţe chiar pentru viitorul apropiat', a declaeat Alexandru Dedu sâmbătă la Cluj, în prefaţa meciului.


Fostul internaţional a amintit că adversara României de duminică a fost ''bătută fără drept de apel de Serbia'' (37-32) şi că se aşteaptă ca „Polonia, care este o mare echipă a handbalului contemporan să fie un animal rănit''.

''Aşa că, sigur o să fie un meci crâncen, fiindcă din ceea ce mi-a transmis staff-ul, şi nu numai, băieţii noştri s-au pregătit foarte mult, ca şi timp, zilnic şi cu foarte mare dedicaţie şi sunt hotărâţi ca mâine să joace cel mai bun handbal pe care noi putem să îl facem în acest moment', a spus Dedu.


Obiectivul, calificarea la Rio

Obiectivul principal al elevilor lui Xavi Pascual este calificarea la olimpiada din 2020, a adăugat Dedu, potrivit căruia forul este dispus să facă tot ce îi stă în putere pentru atingerea obiectivului.

''Este un început de drum, cu un antrenor care are semnat contract până în 2020, în momentul de faţă suntem în proces de construire şi a staff-ului pe care dânsul şi-l doreşte. O să fie nişte perioade destul de încărcate, de pregătire pentru echipa naţională, tocmai în ideea de a armoniza concepţia de joc a lui Xavier Pascual cu realitatea noastră, cu stilul nostru de a juca handbal', a mai spus liderul FRH.


Apel către public

Dedu a făcut un apel către publicul din Cluj şi din această regiune a ţării să vină la Sala Polivalentă şi să sprijine echipa naţională a României la acest meci, ''în acest început de drum''.  ''Special am pus meciul în Cluj, în această sală, fiindcă avem experienţe foarte frumoase trăite aici şi ne bazăm în continuare pe suportul clujenilor şi al celor care iubesc handbalul', a spus Dedu.

România întâlneşte duminică, de la ora 20, la Sala Polivalentă din Cluj, Polonia, în preliminariile Campionatului European 2018. România nu s-a mai calificat la un Campionat European de 20 de ani. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter