Sport

CFR-ul, loc de play-off, emoţii pentru depunctare

CFR Cluj a intrat pe loc de play-off în Liga 1 după victoria cu 2-1 din deplasare cu Concordia Chiajna, dar ardelenii au emoţii faţă de momentul când li se va aplica depunctarea de 6 puncte, după ce poziţie LPF a făcut un anunţ surprinzător.

FOTO arhivă Saul Pop FOTO arhivă Saul Pop

 

Echipa clujeană a trimufat cu 2-1 vineri seară la Chiajna, în prima etapă a returului, reuşind să acceadă în sfârşit, matematic, pe primele 6 locuri ale clasamentului, care permit calificarea în play-off-ul Ligii 1 de fotbal.


Roşu a deschis scorul pentru gazde în minutul 34, iar Bud, care a afişat un look inedit - părul vopsit în galben, a egalat peste alte 4 minute. Omrani a adus victoria trupei lui Miriuţă în minutul 21 şi CFR-ul face 20 de puncte în clasament – dacă i se aplică deja penalizarea de 6 puncte, cu care este locul 4. Chiar dacă vişiniii ar fi depăşiţi de Gaz Metan Mediaş, care a evoluat ieri la ASA Târgu-Mureş, sau de FC Botoşani, care joacă astăzi cu ACS Poli şi care au câte un meci mai puţin jucat, CFR-iştii rămân pe loc de play-off, devansând Dinamo la golaveraj.

Când sunt depunctaţi

În ciuda parcursului foarte bun din sezon, care i-ar fi plasat pe podiium fără depunctare, CFR-iştii au emoţii vizavi de momentul când li s-ar aplica penalizarea de 6 puncte. Directorul de comunicare al LPF, Marius Mitran, a făcut vineri o declaraţie surprinzătoare, conform căreia depunctarea după înjumătăţirea punctelor la intarea în play-off şi play-out.  "Nu noi penalizăm cluburile. Noi înjumătățim punctele tuturor echipelor pentru play-off și play-out. Penalizarea se va aplica abia apoi, ea merge până la capăt. CFR ar avea jumătate din punctele câștigate pe teren, minus acea penalizare de 6 puncte", a afirmat directorul de comunicare al LPF. Dacă ar fi depunctaţi acum şi ar intra în acest moment în play-off „feroviarii” ar avea 10 puncte (20:2), dar cu depunctare în play-off, ar avea cu 3 mai puţin (26:2-6)


„Ameninţă” cu TAS

Staff-ul CFR-ului a reacţionat după anunţul LPF. "Normal că ne-ar deranja dacă s-ar întâmpla aşa, dar nu cred că avem un regulament la începutul sezonului şi apoi îl schimbăm pe parcurs. Depinde doar de noi să ajungem în play-off. Trebuie să ne câştigăm meciurile şi dacă o vom face, atunci vom fi acolo", a declarat Vasile Miriuţă, după meciul cu Concordia Chiajna. „M-am minunat după ce am auzit ce au spus reprezentanţii Ligii. Am dat telefoane, m-am interesat, cred că acele declaraţii au fost date în pripă. Eu am aflat că nu va fi aşa, dar nu pot să certific asta 100%. Există precedentul campionatului trecut, totuşi, când s-a început cu depunctarea. (...) În plus, decizia de depunctare e executorie, astfel că trebuie aplicată dinainte de startul campionatului. Ar fi o regulă incorectă, e nedrept să joci atâtea etape fără să ştii ce se întâmplă. Vom merge la TAS dacă depunctarea va fi introdusă după sezonul regulat", a menţionat Iuliu Mureşan, preşedintele CFR-ului, la Digi Sport.

 


 

abonare newsletter