Sport

Baschetbalistele de la “U”, lider la zi în Liga Naţională

Echipa de baschet feminin a Universităţii Cluj continuă parcursul excelent din sezonul actual de campionat, reuşind o nouă victorie, în etapa a 5-a din Liga Naţională, în deplasare la Politehnica Iaşi, 83-68.

FOTO Silviu Cristea Photography FOTO Silviu Cristea Photography

Elevele lui Dragan Petricevic au câştigat toate meciurile din actualul sezon de campionat şi la fel s-a întâmplat sâmbătă, în deplasarea de la Iaşi, în faţa Politehnicii. Jocul a fost echilibrat în prima parte, clujencele intrând cu avantaj de 5 puncte la vestiare, 42-47. În sfertul trei Universitatea a forţat şi s-a desprins la 14 puncte înainte de sfertul final, când a mai adăugat o lungime ecartului de pe tabelă, astfel că meciul s-a încheiat cu 68-83, acelaşi scor cu care U a învins în etapa anterioară, acasă, Olimpia Braşov.

Au marcat pentru clujence Tenisha Harrison 24 de puncte, 6 recuperări, Mandache 16 p, 5 rec, Irimia 11 p, Ross 9 p, 9 rec, Davis 9 p, 5 rec, Medley 6 p, 5 pase decisive, McKinney 4 p, Voica şi Neagu, câte 2. De la gazde Emalia Avonna Galdeira a înscris 30 de puncte, 3 pase decisive, urmată de Adams 17 p, Mosley 15 p, 8 recuperări şi Johnson 6 p, 5 rec. 


Universitatea Cluj-Napoca este liderul clasamentului, cu 10 puncte, urmată de ACS Sepsi SIC, 9 p, CS Municipal Târgoviște, 8 p (4 j), Olimpia CSU Brașov, 7 p (4 j), CS Municipal Satu Mare, 7 p, etc. Pentru echipa din Cluj urmează un meci dificil, acasă, cu campioana en-titre Sepsi Sfântu-Gheorghe, sâmbăta viitoare. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter