Sport

FOTO Banca „lungă” a întors jocul în favoarea U-BT la primul meci din Europe Cup

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a debutat cu o victorie acasă, 85-76 (22-18, 15-22, 19-21, 29-15), în faţa echipei KB Peja, din Kosovo. Clujenii şi-au adjudecat victoria abia în ultimul sfert.

U-Banca Transilvania a debutat cu dreptul în sezonul regulat al FIBA Europe Cup, după o victorie greu obţinută în faţa formaţiei kosovare KB Peja. Meciul s-a disputat în Sala Sporturilor ”Horia Demian”, unde au fost prezenţi circa 2.500 de spectatori. Jocul rapid practicat de formaţia oaspete, în care Reed, Tillotson şi Ahmetbasic de la distanţă au fost piese centrale, a surprins defeensiva gazdă, care.  

Beneficiind de o rotaţie mai mare a jucătorilor, o „bancă mai lungă” după cum se afirmă în baschet, clujenii au reuşit să întoarcă meciul în ultimul sfert, înainte fiind conduşi la 5 puncte, 56-61. Pe final elevii lui Mihai Silvăşan au fost mai proaspeţi şi şi-au adjudecat ultimul sfert categoric, cu 29-15, ceea ce le-a adus victoria finală, cu 85-76.


”Un joc foarte greu pentru noi, mi-a fost teamă de el din cauza meciului pierdut în campionat cu Piteștiul. Am început într-un mod greșit, nu am avut energia necesară unui meci de cupe europene. În primele două, chiar trei sferturi, oaspeții au luptat mai mult ca noi, dar le-am spus băieților să jucăm mai agresiv în apărare, avem bancă mai lungă decât ei și putem roti mai bine jucătorii. Au respectat asta și sunt foarte fericit, echipa a arătat caracter în această seară!”, a declarat Silvăşan. ”A fost un meci greu, până la pauză am jucat moale și au fost mai buni ca noi, mai ales la recuperări. Am vorbit în vestiar să corectăm asta, am respectat acest lucru și, până la urmă, a fost un meci bun”, a completat Vlad Moldoveanu.

 


Pentru U-BT s-a remarcat Kyndall Dykes, cu 27 de puncte, Adamovic 17 puncte 7 pase decisive, Barro 10p 5 recuperări, Rasic 10p, Moldoveanu 7p, Torok 4p, T. Gheorghe şi Pustozvonov câte 2p.

De la kosovari au marcat Reed 19, Ahmetbasic 17, Veseli 10, Tillotson 10, Dahlman 9, Nuhanovic 8, Hajdari 2, Grapci 1.

Ultimele Stiri
abonare newsletter