Sport

Baschetbalistele lui „U” au răpus „o nucă tare” a campionatului

Echipa de baschet feminin a Universităţii Cluj a reuşit o victorie impresionantă miercuri seară în Sala Sporturilor Horia Demian în faţa Olimpiei Braşov, semifinalistă a Ligii Naţionale în sezonul 2015-2016. Clujencele nu au pierdut niciun meci în actualul sezon al Ligii Naționale, în primele patru etape.

Universitatea Cluj a câştigat toate meciurile din primele patru etape Universitatea Cluj a câştigat toate meciurile din primele patru etape

Formația din Cluj, al cărei antrenor este Dragan Petricevic a reușit să învingă una in pretenentele la tilul în Liga Națională de Baschet Feminin, Olimpia Brașov, formație care în sezonul precedent învingea Universitatea chiar în Horia Demian. Cu un lot schimbat în cvasi-totalitate faţă de sezonul care a trecut, clujencele au avut parte de un prim sfert echilibrat, adjudecat la doar un punct, 24-23, însă au fost mult mai inspirate în sfertul al doilea, în care au aduăgat alte 8 puncte diferenței, astfel că la pauză au intrat cu 46-37.

La reluare oaspetele au intrat mai motivate și s-au impus în sfertul trei, cu cu 15-13, însă pe final clujencele nu și-au pierdut cumpătul și au câștigat cu 24-16, astfel că scorul final a ajuns la 83-68. Peste 500 de suporteri au fost prezenți în Sala Sporturilor „Horia Demian”, unde Universitatea Cluj a reuşit cea de-a treia victorie a sezonului.


Cu picioarele pe pământ

În acest moment Universitatea Cluj 4 vitorii din 4 posibile, 79-45 acasă cu BC Mureş şi 75-71 în deplasare cu Universitatea Goldiş Arad, 74-70 cu Phoenix Galaţi. Echipa clujeană şi CSM Târgovişte se află pe prima poziţie a clasamentului, târgoviştencele beneficiind de un coşaveraj superior. În ciuda acestui lucru, tehnicianul Dragan Petricevic rămâne cu picioarele pe pământ: „Trebuie să progresăm de la meci la meci. Azi a fost ceva mai bine, situaţia de la meciul trecut nu s-a mai repetat, se pare că avem o echipă matură şi reuşim să învăţăm din greşeli”, a declarat după meci el.


Marcatoarele

Marcatoarele clujencelor au fost Z. Medley 16 puncte, C. Davis cu 15 puncte şi 9 recuperări, S McKiney 15 p 10 r (double-double), A. Ross 13, A. Mandache 7, 9 pase decisive, 7 r, G. Irimia 5 p.


De la oaspete au marcat A. Webb 15 p, Houser 14 p, Pesovic 14 p, Crăciun 10 p, 8 recuperări, Higgins 9p, 12 r, Ferariu şi Ardelean câte 3 p.

Următorul meci de acasă al clujencelor este cu campioana en-titre, Sepsi Sfântu-Gheorghe.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter