Sport

Clujul pierde Fed Cup-ul, meciul cu Belgia va fi în capitală

Meciul de Fed Cup dintre România și Belgia se va disputa, în februarie 2017, la București, a anunțat luni Federația Română de Tenis. Asta după ce Clujul a fost gazda ultimelor două confruntări din Fed Cup ale României, cu Cehia și Germania, ambele pierdute.

Oficialii FRT vor să spargă ghinionul înfrângerilor suferite de România în Fed Cup, la Cluj. Asta ar putea fi unul din motivele mutării următoarei confruntări din competiție, cu Belgia, la București, între 11-12 februarie 2017. Anunțul a fost făcut de federația de profil luni. Meciul dintre echipele feminine ale României și Belgiei, din primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, urmează să aibă loc la Sala Polivalentă din capitală, în perioada 11-12 februarie, a anunțat Federația Română de Tenis pe site-ul său oficial. Mai exact, FRT a transmis Federației Internaționale de Tenis propunere organizării partidei în acest loc, oficialii internaționali urmând să inspecteze săptămâna viitoare Sala.

Fed Cup în mai multe orașe

Oficial, motivul mutării disputei în capitală îl constituie oferirea posibilității de a vedea meciurile unui număr cât mai mare de spectatori din țară: ”Aceasta a fost propunerea noastră și suntem convinși că ea va fi acceptată”, a declarat Răzvan Itu, vicepreședintele FRT, ”și am ales Bucureștiul pentru că am promis, și ne dorim, ca această echipă a României să joace în cât mai multe orașe din țară, pentru a putea fi urmărită de cât mai mulți fani. Mă bucur că am găsit înțelegere și sprijin la autoritățile locale pentru ca acest meci să se desfășoare la București, și vrem să le mulțumim și pe această cale”. Trebuie remarcat că dacă anterior anunțul privind organizarea meciurilor de Fed Cup la Cluj au fost făcute de președintele George Cosac, anunțul pentru capitală i-a aparținut vicepreședintelui forului.


Săli pline la Cluj

România a disputat în 2016 două meciuri din Fed Cup la Cluj: în februarie cu Cehia campioana en-titre, pentru evitarea barajului de rămânere în Grupa 1 Mondială, scor 2-3 și în aprilie cu Germania, scor 1-2, pentru evitarea retrogradării în Grupa a 2-a Mondială. La ambele confruntări în sala polivalentă, cea mai mare și modernă din țară, au luat loc peste 7.000 de oameni, văzând la lucru, pe lângă tricolore, în frunte cu Simona Halep, alte de Top 10, precum Karolina Pliskova și Petra Kvitova, respectiv actualul număr 1, Angelique Kerber.

Încântate de oraş

Componentele echipei de Fed Cup a României s-au arătat la unison încântate de condițiile de la Cluj: “A fost spectaculos, am trăit emoții foarte frumoase. Este adevărat, am pierdut meciul (cu Petkovic, n.red.), dar m-am simtit foarte bine, am reuşit un 6-0 cu Petkovic, iar publicul a fost excepţional. În luna februarie am bătut-o pe Petra Kvitova și apoi am jucat bine cu Pliskova. Îmi place să joc cu atât de mulți oameni, iar dacă ar fi după mine aş juca Fed Cup întotdeauna la Cluj, pentru că oamenii sunt minunaţi, foarte amabili și te susțin până la final. Cu toate că am pierdut două mingi de meci, oamenii m-au tratat foarte bine și m-au susţinut până la final. Sunt emoții frumoase. Se vede că le place tenisul şi jocul meu pentru că este unic la urma urmei, cu mingi scurte, slice-urile … ai putea vedea că au fost încântaţi şi ei”, a declarat Monica Niculescu într-un interviu acordat în luna mai pentru online-ul italian Spaziotennis.com.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter