Sport

U Cluj “sparge” Sticla Arieşul Turda şi merge mai departe în Cupa României

Universitatea Cluj a debutat miercuri în faza judeţeană a Cupei României împotriva echipei Sticla Arieşul Turda. În urma victoriei, U Cluj merge mai departe în competiţie. “Studenţii” au mai câştigat trofeul în urmă cu 50 de ani.

sursa foto: facebook.com/FCUCluj sursa foto: facebook.com/FCUCluj

Miercuri, la ora 16.00, pe Cluj Arena a avut loc meciul U Cluj – Sticla Arieşul Turda, în faza judeţeană a Cupei României.

Sticla Arieşul Turda a rezistat 24 de minute fără să primească gol când Dorin Goga a înscris în urma unei lovituri de corner executate de Moșuți. Trei minute mai târziu, Moşuţi a marcat dintr-o centrare trimisă de Goga. În minutul 32, Brian Lemac a înscris al treilea gol al partidei. La patru minute distanţă, Dorin Goga a marcat al doilea gol al său din acest meci şi al patrulea pentru U Cluj.


A urmat un penalty pentru U Cluj. A executat şi a înscris Cristian Paşca. La pauză, U Cluj conducea detaşat cu 5-0.
În minutul 54, Sticla Arieşul Turda a marcat primul şi singurul gol din această partidă prin Alexandru Savu, cu un șut din afara careului.

Până la finalul partidei, niciuna dintre echipe nu a mai înscris, iar scorul final a fost 5-1. Astfel, U Cluj merge mai departe în Cupa României. Ambele formații au câștigat trofeul Cupa României acum mai bine de cinci decenii, cu același scor (2-1). Aceasta este cea mai importantă performanță din istoria celor două cluburi. Turdenii au produs surpriza în 1961, după finala cu Rapid București, iar patru ani mai târziu a venit rândul Universităţii, într-un ultim act contra celor de la Dinamo Pitești.


“Studenţii” au mai jucat cu Sticla Arieşul Turda sâmbătă, în ultima etapă de campionat. Scorul a fost egal, 2-2. Aproximativ 500 de fani ai “Șepcilor Roșii” și-au însoțit sâmbătă echipa în cea de-a doua deplasare din acest sezon. Pentru prima dată în acest debut de campionat, U Cluj a pierdut puncte.

Antrenorul Universității, Marius Popescu, a fost destul de incisiv, după meciul cu Turda din deplasare, la adresa jucătorilor săi : “Nu am fost atât de prezenți ca și în celelalte meciuri. De fapt, un “preaviz” am avut și la Gilău, pe alocuri. Se pare că meciurile din deplasare ne afectează mai mult decât ar trebui, deși astăzi (sâmnăză – n.r.) terenul s-a prezentat bine, iar oamenii de aici ne-au oferit condiții decente. Oscilăm, tinerețea și presiunea își spun cuvântul, iar mulți dintre jucătorii noștri vin de la juniori, dar asta nu este o scuză. În orice meci trebuie să fii la nivelul adversarului ca dorință și atitudine. Dacă nu ești, apar probleme”.

abonare newsletter