Sport

U BT vrea fanii alături la startul aventurii în Basketball Champions League

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj-Napoca debutează marţi în Cipru, cu Petrolina A.E.K. Larnaca, în turul întâi preliminar al Baskteball Champions League, noua competiţie inaugurată în 2016 de Federaţia Internaţională de Baschet FIBA. Returul are loc joi la Sala Polivalentă din Cluj, unde staff-ul clujenilor aşteaptă o sală plină.

U-BT Cluj începe marţi aventura europeană. FOTO Şandor Manases U-BT Cluj începe marţi aventura europeană. FOTO Şandor Manases

"Ne așteaptă două meciuri grele în trei zile, echipa din Cipru este una bună, are jucători cu care am jucat în trecut, atât în Liga VTB (care reuneşte echipe din Rusia şi din foste ţări sovietice, n.red.), cât și în campionatul Poloniei, sunt baschetbaliști care au terminat școli de genul UCLA, Memphis, Pittsburg, școli de top din Statele Unite, așa că ne putem aștepta la două meciuri foarte grele. Dar, pe de altă parte, Champions League este un obiectiv pentru noi și avem planuri mari, trebuie să începem cu dreptul. Faptul că jucăm al doilea meci acasă ne va ajuta foarte mult, este important să jucăm cu sala plină, pentru că avem nevoie de fani, de suportul publicului, în special într-un meci eliminatoriu”, a declarat Vlad Moldoveanu, căpitanul echipei naţionale a României şi nouă achiziţie a U-BT Cluj, într-o conferinţă de presă de dinaintea mediului.

„Avem un avantaj”

”Am reușit să vedem până acum un meci de-al ciprioților, însă din nefericire ei nu au jucat în formulă completă, au avut trei jucători de lot național ocupați, să spunem așa, până în 19 septembrie. Ce avantaj am avea față de ei este că noi am jucat până acum deja două meciuri oficiale. Cum a spus si Vlad, calificarea în grupele Champions League, atât din punctul meu de vedere, cât și al clubului, este un obiectiv pentru noi, asta le-am spus băieților încă din prima ședință. Vom face tot ce ține de noi ca să reușim! Echipa din Cipru este una foarte valoroasă, ei au luxul, să spunem, de a avea șapte jucători străini, datorită regulilor din Cipru și faptului că au găsit un jucător american cu pașaport cipriot, însă lucrul acesta nu ne sperie. Sunt foarte mulțumit de cum au reacționat băieții atât la antrenamente, cât și în primele jocuri, trebuie să menținem spiritul pozitiv și intensitatea de la antrenamente și, cred eu, vom reuși să învingem”, a declarat Silvăşan.


Mulţumiţi de start

Transfrat în această vară la echipa U-BT Cluj, Vlad Moldoveanu s-a declarat mulţumit de primele meciuri oficiale din sezonul 2016-2017. Clujenii au învins BC Timişoara în deplasare la debutul în Liga Naţională şi au câştigat Supercupa după ce au învins la ea acasă CSM Oradea.  „Noi am demonstrat până acum că suntem o echipă bună în aceste prime două meciuri. Atâta timp cât ai 5, 6 sau 7 jucători care pot da în orice meci peste zece puncte, atunci ai o echipă valoroasă. Avem plăcerea de a juca împreună, ăsta este un lucru foarte important. Nu știam la ce să mă aștept când am venit în acest grup de jucători, dar chiar ne place să jucăm împreună, ne simțim foarte bine pe teren. Sincer, e foarte importantă și plăcerea în jocul de baschet, să nu fie doar un job strict. (...) Rezultatele și jocul nostru vor aduce lumea la sală, sper să jucăm cu sala plină meci de meci. Țin minte atmosfera din «Horia Demian», când încă eram mic și Silvă juca, la începutul carierei lui, era de vis, sincer! Sper ca și anul acesta să am parte de aceiași atmosferă!”, a povestit Moldoveanu. Silvăşan a vorbit despre retragerea Ploieştiului din campionat, care a amânat primul meci de acasă în Liga 1 al clujenilor, dar le-a oferit elevilor săi mai multe zile de odihnă şi de pregătire a meciului cu ciprioţii.

abonare newsletter