Sport

CFR joacă „la victorie” cu Steaua, pe Naţional Arena

CFR Cluj traversează o formă bună iar “feroviarii” sunt încrezători că se pot întoarce neînvinşi, sau chiar cu toate cele 3 puncte, de pe Naţional Arena, unde vor întâlni cu Steaua Bucureşti, echipa care conduce clasamentul Ligii 1, în cea de-a 9-a etapă a campionatului.

Victoria cu Voluntari le-a dat aripi CFR-iştilor. FOTO Saul Pop Victoria cu Voluntari le-a dat aripi CFR-iştilor. FOTO Saul Pop

“Noi jucăm la victorie, chiar dacă ne aşteaptă un meci greu, în faţa unei echipe foarte bune, cu jucători valoroşi şi un antrenor priceput care îşi face foarte bine treaba. Trebuie să fim pregătiţi 100% sau chiar 150% ca să putem învinge Steaua. Jucăm la victorie, dar la sfârşit ne vom întoarce cu un punct, ne vom declara probabil satisfăcuţi”, a declarat Vasile Miriuţă, înainte de meciul de joi. Tehnicianul a vorbit şi despre Antonio Jakolis, cedat de clujeni recent la Steaua, despre care a spus că “este un jucător foarte bun” şi că speră evolueze cât mai mult la Steaua. Miriuţă a remarcat de asemenea creşterea de formă a lui Cristi Bud, autorul unui hattrick în meciul de campionat cu FC Voluntari, dar a dat de înţeles că dacă nu cu Steaua, cel puţin în perspectivă, ia în calcul utilizarea lângă Bud şi a noii achiziţii Bilel Omrani, care a debutat cu gol la clujeni.

Prieten cu Reghecampf

Miriuţă nu face un secret din faptul că este amic cu Laurenţiu Reghecampf, antrenorul Stelei, cu care a fost coiechipier, ca fotbalist, în Germania: “A rămas o prietenie cu Laurenţiu, împreună am învins pe teren Bayern Munchen şi Schalke, suntem antrenori acum ambii, la final cu siguranţă ne vom felicita”, a povestit Miriuţă, conform căruia recuperarea căpitanului Mario Camora continuă. Amintim, CFR Cluj ocupă momentan locul 11 în clasamentul Ligii 1 de fotbal, cu 7 puncte, la o distanţă de 6 puncte de locurile 5-6, ultimele care duc în play-off, în condiţiile în care a început campionatul cu o penalizare de 6 puncte, din cauza unor restanţe salariale.


“Vrem să ne distanţăm”

De cealaltă parte, Laurenţiu Reghecampf este precaut înaintea meciului cu CFR, dar scopul său este ca formaţia pe care o pregăteşte să se distanţeze ca lider în Liga 1: "CFR e o echipă bună, care vrea să facă performanţă. Le-au plecat jucători importanţi, dar am văzut că cei care au rămas joacă foarte bine. Trebuie să fim foarte atenţi mâine seară. Important e ca noi să ne câştigăm meciurile, celelalte echipe să se împiedice şi diferenţa dintre noi şi ele să fie cât mai mare. Eu v-am spus întotdeauna că cel mai important e să ne câştigăm meciurile. Dacă vom face asta, diferenţa va fi din ce în ce mai mare", a declarat Reghecampf. Antrenorul se va putea baza în meciul cu clujenii pe fundaşul Momcilovic, Filip şi Pintilii fiind în curs de recuperare, încă. Steaua este pe locul 1 cu 20 de puncte, 4 mai multe decât Dinamo şi 5 decât Pandurii Târgu-Jiu, dar cu un joc mai puţin disputat.

Echipe probabile:


Cei doi antrenori ar putea alinia următoarele echipe: Steaua: Niţă - Enache, Tamaş, Toşca, Momcilovic - Boldrin, Bourceanu - Popa, Tănase, De Amorim – Golubovic. CFR: Mincă - Tiago Lopes, Larie, Horj, Peteleu - Nascimento, Gomelt - L. Rus, J. Ruiz - Bud, Omrani. Antrenor: Vasile Miriuţă. Meciul dintre Steaua și CFR Cluj se va disputa joi, 22 septembrie, de la ora 21:00, pe Arena Națională și va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Ovidiu CORNEA


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter