Sport

Tricolorele joacă baraj cu Portugalia pentru Euro, deși au învins la scor Grecia la Cluj

Echipa naţională de fotbal feminin a României a învins cu 4-0 Grecia marţi la Cluj, dar va avea de trecut barajul cu Portugalia pentru a ajunge la Euro. Fetele antrenate de Mirel Albon au fost devansate la goluri marcate de Rusia, care a prins ultimul loc ce duce direct în Olanda 2017.

După ce şi-a asigurat locul 2 în Grupa a 3-a de calificare la Euro 2017, prin victoria cu Ucraina de la Cluj, 2-1, tricolorele mai aveau nevoie de un rezultat pozitiv, la scor cu Grecia şi un joc favorabil al rezultatelor pentru a prinde un loc direct la turneul final olandez. Pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din cartierul Gruia elevele lui Mirel Albon au marcat de patru ori în poarta Greciei, reuşite Lunca, Ficzay, Vătafu şi Bâtea. Din păcate în grupa a 5-a Rusia a încheiat cu 5-0 meciul cu Croaţia şi a prins ultimul loc care duce direct în Olanda, luând faţa României cu mai multe goluri marcate, 12 faţă de 11, golaverajul fiind acelaşi, +3. Din grupa a 2-a Portugalia a reuşit a reuşit să ia faţa Finlandei în lupta pentru locul doi şi va fi adversara României în meciul de baraj, în dublă manşă, pe 17 şi 25 octombrie, care va decide cea de-a 16-a echipă calificată la Euro 2017.

Echipele calificate la Euro 2017 până acum sunt: de pe locul 1 din cele 8 grupe preliminarii – Islanda, Spania,  Franţa, Suedia, Germania, Elveţia, Anglia, Norvegia. De pe locul 2- cele mai bune 6 clasate: Scoţia, Danemarca, Rusia, Italia, Belgia, Austria. Ţara gazdă: Olanda.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter