Sport

Conducerea U-BT îi aşteaptă pe fanii lui "U" alături de echipă: „creează o atmosferă specială”

Vicepreședintele clubului de baschet U-BT Cluj, Mircea Cristescu, a declarat miercuri că speră ca și în sezonul precedent clujenii să participe în număr ridicat la meciurile echipei de la Sala Polivalentă și a transmis că aşteaptă de asemenea alături de formaţie, în special la meciurile mai dificile, galeria echipei de fotbal "U" Cluj, care creează, potrivit lui „o atmosferă aparte”.

„Până în ziua de astăzi nu am avut o strategie legată de o galerie organizată. Ce mi-a plăcut foarte mult când am venit de la Steaua la Cluj (ca jucător, n.red.) a fost acea atmosferă creată de omul de rând. Cred că dacă mergem acum în pot să vă spun pe nume jumătate sau chiar trei-sferturi din cei care vin la sală şi unde stau. Am încercat la mutarea la Polivalentă să respectăm acest lucru”, a declarat Cristescu în cadrul unei conferinţe de presă care precede turneul amical de baschet masculin Cluj City Cup dar şi startul în noul sezon.

Vicepreşedintele clubului a răspuns reporterului Monitorul de Cluj la o întrebare vizavi de relaţia pe care doreşte să o aibă în noul sezon cu galeria echipei de fotbal, care în ultimii ani s-a aflat într-un conflict tacit cu conducerea echipei. În sezonul precedent suporterii respectivi s-au alăturat formaţiei la meciurile de acasă cu CSU Sibiu din play-off, iar atmosfera a fost una „ca pe vremuri” în Horia Demian. Ulterior, doar o parte dintre fanii de la fotbal au mai venit la meciuri, iar la unele partide galeriile adverse au dominat sonor Sala Polivalentă, deşi în sală se aflau câteva mii de spectatori clujeni.


„Dacă ne uităm la ce se întâmplă în restul Europei, în partea aceasta de Est există această emulaţie în jurul unui nucleu. Respect foarte mult ceea ce fac (galeria de la fotbal, n.red.) vizavi de evenimentele organizate, marşul (de susţinere al echipei de fotbal “U” Cluj, n.red.) şi toate, drept dovadă am şi fost prezenţi. Eu cred că acest club, nu neapărat eu personal, a dovedit întotdeauna că este şi suntem alături, facem parte într-un fel din aceeaşi familie, nu suntem mai speciali nici unii, nici alţii, sportul nu se poate juca nici fără jucători, nici fără spectatori. Consider că baschetul este un sport mai elegant, vede lucrurile altfel, nu fără ei, cu ei. Îi aşteptăm cu drag oricând, cred că la ora actuală când ne e mai greu vedem cine e alături de noi, cum şi la alţii când le este mai greu văd cine este alături de ei”, a continuat Cristescu.

În finalul declaraţiei sale, oficialul U-BT Cluj a subliniat atmosfera specială care se creează atunci când fanii de la fotbal se alătură echipei:


„De multe ori am încercat să explic lumii că este important să fim uniţi, începe tot cu U-unitatea, pentru că dacă suntem dezbinaţi nu le foloseşte decât celorlalţi. Cred că acest spirit pe care îl avem diferit, de la mamă la copil, la bunic, la tată, adult, îl putem exprima într-o sală de baschet, liniştit. Cu această ocazie îi invit cu drag, oricând, la meciurile noastre, într-adevăr când sunt, este o atmosferă mai specială, este un ton mai aparte, e ca un dirijor la orchestră. Nu pot decât să spun că îi aştept şi sper să avem o atmosferă aşa cum am avut-o zeci de ani, poate nu am câştigat campioante, poate nu am avut super rezultate pe plan european, dar am câştigat respectul întregii ţări, atât ca rezultate pe care le-am avut, cât şi ca atmosferă care a fost în Horia Demian. E o provocare şi un challenge de a reface această atmosferă într-o sală de aproape 3 ori mai mare. dar asta încercăm, prin toate acţiunile pe care le-am făcut, prin imaginea pe care o transmitem”, a conchis Cristescu.

U-BT Cluj va fi gazdă, între 8-10 septembrie, la Sala Polivalentă din Cluj, a competiţiei amicale weekend la Cluj City Cup, unde vor fi prezente ca invitate BC Mureş, FMP Belgrad şi Alba Fehérvár.


Ovidiu CORNEA

Ultimele Stiri
abonare newsletter