Sport

Favoritele căpitanul lui U-BT la podium: “Noi, Oradea și Steaua”

U-BT Cluj, CSM Oradea şi Steaua Bucureşti sunt principalele favorite la primele trei locuri ale Ligii Naţionale de Baschet, crede căpitanul echipei clujene, Tudor Jucan.

Sportivul a lipsit o perioadă lungă de timp din cauza unei accidentări şi  este pregătit să pună din nou umărul la reuşirea unor rezultate bune de către U-BT, câştigătoare a Cupei României în sezonul precedent şi ocupantă a locului 4 în Liga Naţională. „A fost foarte greu să stau pe bancă și să nu pot să-mi ajut colegii, mai ales când vedeam că avem probleme în faza de apărare și la recuperări”. a declarat Tudor Jucan, într-un interviu pentru site-ul oficial al U-BT Cluj. “A fost o vară lungă și grea, nu am avut voie să alerg până cu 10 zile înaine să încep pregătirea cu echipa, așa că în perioada de vară am muncit mult pe partea de forță”.

“Avem lot bun”

Căpitanul clujenilor crede că echipa are un lot care îi va permite să ţintească locurile din faţă. “Avem un lot bun și echilibrat, avem cam tot ce ne trebuie, băieții care au venit noi sunt OK și cu poftă de muncă și trofee”, a declarat el. Jucan a precizat care sunt favoritele la titlu în opinia sa: “Cred că noi, Oradea, Steaua suntem favorite, dar și Sibiu, Pitești sau Mureș trebuie luate în calcul”, a aăugat căpitanul. Jucan evidenţiază că urmează un an încărcat pentru baschetbaliştii români: “Ne așteaptă un an 2017 foarte greu, având în vedere că suntem calificați la EuroBasket, iar acolo trebuie să demonstram ceea ce știm și ceea ce putem. Părerea mea este că avem jucători cu care sa facem față în grupă”, a transmis el.


Despre antrenorul Silvăşan

“’Silvă’ este un antrenor tânăr și ambițios, are un sistem bun de joc, pe care vrea să-l urmăm. În această perioadă, a cerut foarte mult de la noi și am răspuns destul de bine, sper să avem un sezon reușit, îmi doresc acest lucru și pentru el”. “Îmi doresc să fiu sănătos, să îmi pot ajuta echipa și să ne îndeplinim obiectivele”, a adăugat Jucan.

Aşteaptă suporterii alături

Baschetbalistul lui U-BT Cluj a vorbit şi despre Cluj City Cup, competiţie ce urmează la Sala Polivalentă din oraş: “Va fi un turneu în care trebuie să creștem în continuare de la meci la meci, pentru că, după acest turneu, începem meciurile oficiale. Practic, turneul City Cup reprezintă un ultim test pentru noi înainte de meciul din SuperCupa României”, a declarat Jucan. Căpitanul clujenilor a comentat creştera numărului celor care şi-au făcut abonament la meciurile echipei cu ocazia sezonului următor: “Mă bucur să vad că e un interes mare din partea suporterilor, sper să vină în număr cât mai mare la sală și să ne susțină. Avem nevoie de suporteri, promit că o să dăm totul pe teren”, a conchis el. U-BT întâlnește Oradea, în primul meci oficial din sezon.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter