Sport

I-au “ciocănit”! Astra învinge incredibil West Ham și se califică în grupele Europa League

Astra Giurgiu a reușit o calificare de senzație în grupele Europa League la fotbal, joi seara, după ce a învins formația engleză West Ham United cu scorul de 1-0 (1-0), la Londra, în manșa secundă a play-off-ului, transmite Agerpres.

Astra s-a impus în fața „ciocănarilor” prin golul marcat de Filipe Teixeira (45), după în tur scorul a fost egal, 1-1. “Astralii” au abordat meciul cu o formulă curajoasă și a expediat primul șut pe poartă în minutul 3, când Junior Morais a tras de la distanță, însă pe direcția lui Randolph.

West Ham a controlat prima jumătate de oră a meciului și a avut două ocazii bune de gol. Mai întâi Calleri a scăpat singur cu portarul, dintr-o poziție nesemnalizată de ofsaid, dar Lung jr l-a blocat, salvând un gol iminent. Lung a intervenit salvator în min. 15, la șutul lui Obiang, de la 24 metri, respingând de la rădăcina barei.  Portarul Astrei şi-a ţinut echipa în joc şi în repriza a doua, având unele intervenţii remarcabile în final de meci. Astra a avut doar acțiuni sporadice, în general nefinalizate la poarta lui Randolph, dar a obținut o calificare splendidă.


Astra reuşeşte pentru al doilea an consecutiv să elimine West Ham, după 2-2 şi 2-1 în turul trei preliminar din Europa League. România va avea două reprezentante în grupele Europa League (Steaua este cealaltă), după ce anul trecut nu am avut niciuna în grupele cupelor europene.

Ultimele Stiri
abonare newsletter