Sport

Olimpia Cluj câştigă din nou în Liga Campionilor

Olimpia Cluj-Napoca și-a adjudecat a doua victorie din UEFA Women’s Champions League, cu scorul de 10-0 (8-0), joi, în fața campioanei Muntenegrului, ŽFK Breznica Pljevlja.

FOTO Olimpia Cluj FOTO Olimpia Cluj

Clujencele au început cu o formulă cu trei atacante, reuşind primul gol în minutul 9, prin tânăra atacantă Loredana Popa, care a ridicat diferenţa la două goluri două minute mai târziu. Lunca a marcat de trei ori consecutiv, în minutele 21, 26 și 28 şi a pasat decisive apoi pentru Vătafu care a dus scorul la 6-0 după doar 30 de minute. Campioana Muntenegrului şi-a schimbat strategia, introducând un fundaş în locul unui mijlocaş, dar peste zecee minute clujencele au înscris din nou, prin Lunca. Popa a “închis” tabela la pauză, iar în a doua repriză a fost înlocuită de Mara Bătea. La reluare clujencele au găsit mai greu poarta formaţiei din Muntenegru, iar în minutul 65 Andreea Corduneanu, jucătoarea de flanc a Olimpiei Cluj, a înlocuit-o în minutul 65 pe Ciolacu.

Muntenegrencele au avut şansa marcării golului d eonoare în minutul 66 dar Roxana Oprea a respins mingea trimisă de Bojat. Bătea a marcat în minutul 76 şi ultimul gol al meciului a fost marcat din penalty de Ștefania Vătafu, în minutul 83, după un fault la Ioana Bortan. Olimpia Cluj-Napoca va disputa ultimul meci duminică, 28 august, de la ora 18:00 (ora României), cu KKPK Medyk Konin, campioana Poloniei. Olimpia Cluj: R. Oprea, Bortan (cpt), Meluță, Giurgiu, Vătafu, Ciolacu (65' Corduneanu), Lunca, Mihail (77' Carp), Olar, Tărășilă, Popa (46' Bătea). Rezerve: Boandă, Havristiuc, Indrei, Voicu. Antrenor: Mirel Albon.

abonare newsletter