Sport

Oficial FRF: Există variante de rezervă pentru România-Muntenegru. (Surse): prima opţiune ar fi stadionul CFR-ului

Directorul de comunicare al FRF, Gabriel Berceanu, a confirmat pentru Monitorul de Cluj că federaţia a purtat discuţii pentru asigurarea unor variante de back-up în caz că meciul România-Muntenegru nu se va mai juca pe Cluj Arena.

FRF a anunţat miercuri sistarea vânzării biletelor pentru meciul de fotbal România – Muntenegru din 4 septembrie, de pe Cluj Arena, după ce UEFA a inspectat gazonul şi stadionul şi urmează să transmită un raport care va decide dacă partida se va putea disputa aici sau nu.

“La nivelul conducerii s-au purtat discuţii, se au în vedere mai multe variante de back-up, nu ar fi fost corect să fie altfel nici faţă de fani, nici faţă de echipa naţională. Dacă UEFA ne va da un răspuns abia luni sau marţi, în eventualitatea că nu se va juca pe Cluj Arena nu putem risca să rămânem descoperiţi, cu doar câteva zile înainte faţă de meci”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Gabriel Berceanu, managerul de comunicare al FRF.


17.000 de bilete vândute

Până la ora sistării vânzării de bilete s-au vândut circa 17.000 de tichete, potrivit FRF. Oficialii Federaţiei au anunţat că persoanele care şi-au achiziţionat bilete vor fi anunţaţi în cel mai scurt timp care va fi modalitate în care vor putea susţine în continuare naţionala. 

Prima rezervă, Gruia

Conform informaţiilor Monitorul de Cluj, prima opţiune de "plan b" pentru locul de desfăşurare al meciului este stadionul Dr. Constantin Rădulescu, pe care evoluează CFR Cluj. Arena din Gruia are o capacitate mai mică decât Cluj Arena, iar în plus la meciurile CFR-ului peluzele 1 şi 2 sunt închise. Potrivit reprezentanţilor clubului motivul este unul de ordin economic – în condiţiile în care stadionul nu se umple – nu ethnic, astfel că dacă există suficientă cerere acestea pot fi deschise.


Dacă pentru Cluj Arena găzduirea unui meci oficial al naţionalei de fotbal ar fi fost o premieră, stadionul din Gruia a mai găzduit un joc oficial, în 2008, când naţionala, pregătită atunci de Victor Piţurcă, a pierdut cu 0-3 cu Lituania.

Meciul România – Muntenegru, din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2018 din Rusia, este programat duminică, 4 septembrie, de la 21.45, pe Cluj Arena. 


Ovidiu CORNEA

abonare newsletter