Sport

FOTO Sabău începe reconstrucţia la „U”, pe modelul Hagi

Noua Universitatea Cluj, în formula girată de Primărie şi de universităţile din oraş, devine realitate, iar clubul a organizat marţi un prim trial pentru alcătuirea lotului pe care se va baza în Liga a IV-a. Coordonatorul sportiv al noii structuri, fostul internaţional Ioan Ovidiu Sabău, susţine că se va inspira din modelul Academiei Hagi.

Fostul mare internaţional Ioan Ovidiu Sabău, secondat de fostul „U”-ist Cristian Pojar, dar şi de legenda „şepcilor roşii” Remus Câmpeanu, au supervizat trialul desfăşurat marţi la baza sportivă CMC, la care s-au prezentat peste 60 de jucători. Tehnicienii Marius Popescu şi Zsolt Szilagyi i-au urmărit atent pe cei prezenţi, dar Sabău a lăsat să se înţeleagă că puţini dintre jucătorii văzuţi la lucru vor face pasul spre lotul lui „U”, fie el unul în alcătuire. „U” ar urma să se bazeze pe doar cei câţiva fotbalişti din sezonul trecut rămaşi la echipă, respectiv pe juniori, dar şi pe foşti fotbalişti care ar putea fi reactivaţi sau atraţţi la echipă, ca Alexandru Păcurar şi chiar Gabriel Giurgiu.

 „Să câştigăm încrederea”

Sabău a evidenţiat că noua structură sportivă, administrată de Asociaţia „Club Sportiv ‘Alb-Negru’ al Studenţilor Clujeni” şi care a preluat de la Primăria Cluj-Napoca palmaresul Universităţii Cluj, este la început: „Noua societate nu are nimic, vrem să ne reorganizăm, dar pe alte criterii, alte principii, alte valori. Ne va fi foarte greu pentru cei care ne-am angajat la acest proiect, dar cu cât va fi mai greu cu atât va fi şi mai frumos şi satisfacţiile vor fi mai mari. Sper că vom fi acei oameni de care acest club are nevoie şi sigur această reorganizare înseamnă foarte mult pentru cei care iubesc această echipă, într-un timp foarte scurt timp să le câştigăm încrederea celor care investesc, pentru că e mare răspunderea pe care ne-am asumat-o. U Cluj înseamnă foarte mult, pentru această zonă, ştim că Clujul este un oraş foarte greu, nu există răbdare, întotdeauna când trebuie să construieşti ceva este nevoie de foarte multă răbdare în această perioadă şi sper să o avem. Cei care ne-am angajat consider că suntem nişte oameni foarte responsabili, serioşi, care nu vrem să facem compromisuri, putem să greşim, este omenesc, dar facem absolut totul cu intenţii bune pentru a readuce această echipă, acest club acolo unde consider eu, cu foarte mulţi am discutat şi îşi doresc să ajungă acolo unde îi este locul, în Liga 1”, a declarat Sabău.


Promovare an de an

Chiar dacă îşi va începe activitatea în Liga a 4-a, „U” Cluj are ca scop promovarea, astfel încât în 3 ani să ajungă din nou în Liga 1. „Nu vreau să fac foarte multe promisiuni, în fiecare an această echipă îşi doreşte să promoveze, vrem în primul rând să organizăm acest club, în scurt timp şi o bază sportivă, suntem nişte oameni binevoitori, avem acest început, ni s-a dat această posibilitate să ne întoarcem în Parcul Babeş, cum îi spun eu, acolo am crescut, acolo am început cariera mea de jucător şiu este un pas foarte important, pentru că ai nevoie de terenuri, ai nevoie de condiţii”, a adăugat fostul mare internaţional.

Sabău, care a debutat în urmă cu 30 de ani în Divizia A la „U” Clu: „Nu avem pe ce să ne bazămn deocamdată, de asta căutăm jucători, de asta am făcut şi acest trial. Am vrut să ne mişcăm mai repede, dar dacă din punct de vedere legal nu am putut, trebuie să ne adaptăm, să găsim soluţii. Am găsit soluţii de antrenori, trebuie să găsim şi echipă”, arată fostul internaţional.


Modelul Hagi

Noul proiect Universitatea Cluj se va inspira mult de la Viitorul lui Gheorghe Hagi, inclusiv în ceea ce priveşte centrul de copii de juniori. Sabău a confirmat că nu va mai antrena ci va îndeplini un rol de manager sportiv: „Trebuie să mă adaptez, şi pentru mine este un început. Pe partea sportivă, trebuie să mă organizaz, contează foarte mult centrul de copii şi juniori”. Modelul Academiei lui Hagi îl inspiră: „Este ceva foarte solid, funcţionează foarte bine, pe nişte principii solide, criterii de selecție, cu oameni foarte bine pregătiți și se vede, au creat o echipă tânără, cu jucători formaţi pe propria pepinieră şi asta ne dorim și noi, pe cât se poate să copiem și noi acest proiect, în viitor. Încercăm să copiem acest model”, a declarat Sabău.

Ovidiu CORNEA


 

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter