Sport

Emoţii înainte de primul meci oficial al naţionalei pe Cluj Arena : "Gazonul va fi foarte bun"

Starea gazonului de pe Cluj Arena, care va găzdui în premieră o partidă oficială a naţionalei de fotbal a României, ridică încă semne de întrebare, cu mai puţin de două săptămâni de data la care se va disputa jocul de debut al României în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2018.

Gazonul de pe Cluj Arena a fost serios afectat de desfăşurarea de forţe de la festivalul de muzică Untold, care a adunat la Cluj cei mai importanţi DJ-I ai momentului, stadionul fiind main stage-ul evenimentului. La două săptămâni de la încheierea festivalului şi cu alte două săptămâni înainte de meciul România – Muntenegru starea gazonului iscă încă nelinişte.

Potrivit Digi Sport, există şanse ca partida care va însemna debutul lui Christoph Daum pe banca tricolorilor să se dispute pe un alt stadion, din cauza stării defectuoase a gazonului. ”Cunosc situația, dar mi s-a spus că gazonul va fi refăcut!”, a declarat succint Christoph Daum, cu ocazia derby-ului Steaua - Dinamo, încheiat cu 1-1. În cazul în care gazonul de pe ”Cluj Arena” nu va fi refăcut la timp, ar exista șanse ca meciul să fie mutat pe terenul celor de la CFR, unde însă peluza este închisă în prezent publicului, conform sursei citate.


Verificări FIFA

Conform fostului internaţional Florin Prunea, preşedintele CSMS Iaşi, starea gazonului va fi verificată de forurile fotbalistice: ”Va veni o comisie de la FIFA care va verifica starea gazonului și dacă acesta nu va corespunde standardelor atunci nu se va putea juca acolo. Cu forurile europene nu te joci”, a declarat Prunea la emisiunea “Sport Matinal”, de la televiziunea Digi Sport. Conform lui, nici varianta de rezervă, stadionul CFR-ului, din Gruia, nu este cu toate lucrurile la punct: “Nici în Gruia nu este totul în regulă. Peluza cea nouă nu are aviz de la ISU, iar dacă se va juca acolo se va face fără spectatori”, a spus Florin Prunea. În fapt peluza 1 şi 2 a stadionului CFR-ului sunt închise de mai mulţi ani, însă mai degrabă din motive de economie, restul tribunelor fiind suficiente pentru a găzdui spectatorii prezenţi la meciuri. Stadionul găzduieşte în permanenţă meciuri de fotbal, iar conform reprezentanţilor clubului deţine aprobările necesare.

“De ce ‘ascundem’ echipa naţională?”

Fostul portar al ”Generației de Aur” Florin Prunea spune că România trebuie să joace acest meci din preliminarii la București. ”Nu înțeleg de ce ascundem naționala. Nu am nimic cu cei din provincie, dar când ai un gazon superb cum este cel de pe Arena Națională, de ce trebuie să duci echipa să joace pe maidan? Iată încă o decizie care denotă lipsa de profesionalism a celor de la FRF”, a spus Prunea la Digi Sport.  Înainte de amicalul de gală dintre România şi Spania, 0-0, disputat la Cluj, au existat de asemenea discuţii vizavi de starea gazonului, respectiv voci, inclusiv cea a selecţionerului, care ar fi optat pentru disputarea meciului în alt loc. În cele din urmă jocul a avut loc în condiţii bune, de altfel Florin Prunea fiind prezent în tribune alături de alţi foşti internaţionali.


“Gazonul va fi foarte bun”

Reprezentanţii Cluj Arena sunt încrezători că stadionul va găzdui în condiţii bune meciul de fotbal România-Muntenegru. Organizatorii festivalului Untold şi-au asumat răspunderea pentru refacerea gazonului, iar reprezentanţii stadionului afirmă că deja gazonul arată mai bine şi la ora meciului terenul va fi în condiţii bune: “Gazonul se reface, arată mult mai bine, în 4 septembrie va fi mult mai bun”, a transmis pentru Monitorul de Cluj directorul Cluj Arena, Radu Raţiu.

Debut pentru Mondiale

Naționala de fotbal a României va debuta în preliminariile Campionatului Mondial din Rusia 2018 contra Muntenegrului, într-o partidă programată duminică, 4 septembrie, de la ora 21:45, pe ”Cluj Arena”. Selecţionerul nou instalat al naţionalei, Christoph Daum, are ca obiectiv calificarea selecţionatei tricolore la Mondialul din 2018.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter