Sport

Handbal pe modelul sport-şcoală la “U” Cluj

Conducerea secției de handbal masculin a Universității Cluj a anunţat un proiect pe trei ani, bazat pe studenţi care urmează cursurile unei facultăţi şi sunt în acelaşi timp practicanţi ai handbalului.

Echipa înscrisă în Diviza A, al doilea eşalon valoric naţional, vizează promovarea în Liga Naţională, în al treilea an al proiectului: „Ne propunem un proiect nou pe 3 ani, format din studenți care doresc să facă și o facultate și să continue și cu handbalul. Avem în lot 22 de jucători, cel mai «bătrân» fiind căpitanul echipei Bogdan Barbu de 22 de ani. Ne dorim liniște, transparență, comunicare și colaborare cu mediul de afaceri din Cluj și de ce nu, din țară. Ne bazăm pe colaborarea cu Universitatea Babeș-Bolyai, prin Facultatea de Educație Fizică și Sport, având sprijinul domnului decan Leon Gomboș. Peste trei ani este obiectivul de promovare în Liga Națională, anul acesta este reconstrucția echipei, clasarea pe locurile 1-3 și să vedem pe ce ne bazăm și care este punctul de plecare”, a declarat Alexandru Gherman, preşedintele executiv al secţiei de handbal masculin a lui “U” Cluj.

 


“Încercăm să creăm un nucleu”

“Îmi pare bine că fac parte din acest proiect, relativ pe termen lung. Vrem să construim o echipă, vrem să ne creăm anul acesta un nucleu, în anul următor să încercăm să lucrăm foarte intens pe acest nucleu, urmând ca din al treilea an să încercăm promovarea. Știu că este foarte mult de muncă mai ales că lotul este unul foarte tânăr. Ne-au sosit 9 jucători tineri, majoritatea au venit la facultate, dar încercăm să ne bazăm și pe ei împreună cu băieții care au o anumită experiență să încercăm să facem o echipă care să ne ducă spre promovare”, a întărit antrenorul Alexandru Cucuiet.

“Grup unit”

Căpitanul Bogdan Buta este optimist că noii jucători se vor integra: „Noi cei care suntem mai vechi vom încerca să-i integrăm cât mai bine în echipă pe cei veniți acum, să fim un grup unit, atât în sală cât și afară. Vrem ca acesta să fie unul dintre atu-urile noastre, să fim cât mai uniți indiferent de situație. Vrem să vină cât mai multă lume la sală pentru că noi vom încercă să dăm totul pe teren”, accentuează el.


Plăcut impresionat

Directorul sportiv Marc Rad s-a arătat plăcut impresionat de noii veniţi la echipă şi de proiectul reconstrucţiei echipei de handbal masculin “U”: “Mi-a plăcut proiectul și ceea ce vrea să se facă, de aceea am acceptat să revin la echipă. La noi nu este momentul «zero», este momentul «minus», dar la ce copii au venit acum în vară, am speranțe. Nu mă așteptam să vină așa copii, atât de mulți și de bunicei. Unii din ei chiar vor face în primul an un salt în primii 7. Deci cred că suntem de la început pe drumul cel bun. Primul lucru pe care trebuie să-l punem la punct este unitatea de grup. Până începem campionatul pe 17 septembrie ne dorim ca în fiecare săptămână să avem cel puțin un meci amical.”Până începem campionatul pe 17 septembrie ne dorim ca în fiecare săptămână să avem cel puțin un meci amical”, menţionează Marc Rad.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter