Sport

CFR forţează victoria cu Dinamo, pentru a ajunge la „cota zero” în clasament

CFR Cluj şi Dinamo Bucureşti se întâlnesc luni de la ora 21 în Gruia, în cea de-a treia etapă din Liga 1 de fotbal. Gazdele au şansa de a ajunge pe zero în clasament, după ce au recuperat doar 3 dintre cele 6 puncte cu care au fost penalizaţi la începutul sezonului.

Echipa „feroviară” înfruntă luni în Gruia una din cele mai în formă echipe din campionat, Dinamo Bucureşti, antrenată de Ioan Andone, cel care a adus două titluri de campioană în vitrina echipei din Cluj. În primele două etape de până acum, gazdele de astăzi au înregistrat un succes cu 2-0 acasă şi o înfrângere cu 3-1 la Botoşani, în timp ce Dinamo a învins atât campioana Astra cu 4-1 cât şi ACS Poli, cu 2-1. În timp ce bucureştenii sunt pe locul 3 în Liga 1, CFR ocupă un inconfortbail loc 12, ante-penultimul.

„Fără gol primit”

Ioan Andone este încrezător că formaţia sa poate pleca fără gol încasat în Gruia: "E dificil, pentru că noi venim după două victorii, vrem să o facem pe a treia şi să sperăm să o obţinem fără gol primit. E al doilea meci în deplasare în care echipa trebuie să răspundă pozitiv şi, dacă reuşim să câştigăm aici, suntem în grafic", a declarat Ioan Andone. Eventuala victorie îi va fi dedicată lui Ionuţ Şerban, care a împlmnit 21 de ani. "Cam aşa am fost în fiecare an şi sunt obişnuit să fiu in cantonament, la meciuri, pe stadion, undeva tot trebuie să fiu, ceva legat de fotbal", a spus Șerban. "Sperăm să luăm cele trei puncte, ne-am pregătit pentru asta, ştim ce e de făcut, sperăm ca luni, după meci, să ne bucurăm de victorie", a declarat Valentin Lazăr.


Miriuţă: „Vom arăta altă faţă”

„Le-am transmis jucătorilor ce-mi doresc eu pe viitor de la ei, şi sunt sigur că au înţeles şi vom arăta o altă faţă cu Dinamo. Le-am transmis  că ţin foarte mult la disciplină şi sunt convins că nu va fi niciun act de indisciplină atât timp cât voi fi eu antrenor aici. Ne dorim ca suporterii să vină în număr cât mai mare la joc şi să-i facem fericiţi. Dinamo e pe val, au jucători buni; nu ştiu dacă sunt motivaţi de faptul că pierdut finala Cupei României împotriva CFR-ului, mă interesează mai puţin, important e ca luni să fim 100% concentraţi pentru a câştiga acest meci”, a declarat Vasile Miriuţă,  antrenorul echipei clujene. Echipa de start a clujenilor ar putea suferi unele modificări faţă de meciul cu FC Botoşani, a dat de înţeles tehnicianul.

Învingători în Cupă

CFR Cluj are un ascendent asupra lui Dinamo, pe care a întrecut-o în finala Cupei României, la penalty-uri. Antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone, a mărturisit pe de altă parte că Dinamo a dorit doi dintre ucătorii CFR-ului, pe Camora şi Petrucci, însă tranzacţia e în stand-by, aceştia având contract până în 2017 cu formaţia din Cluj.


Bilete gratuite pentru elevi

Tichetele pentru meci pot fi achiziţionate şi astăzi, de la 10 până la ora meciului, de la casele de bilete ale stadionului „Dr. Constantin Rădulescu”. Preţurile oscilează între 15 şi 30 de lei, în funcţie de sectorul ales, respectiv 50 de lei la tribuna VIP. Clubul de fotbal oferă 1.000 de bilete gratuie elevilor, pe care aceştia le pot ridica începând cu ora 20 de la intrarea în Tribuna II. Accesul la Peluza 1, rezervată galeriei echipei Dinamo, se face doar pentru membrii asociaţiei suproterilor formaţiei din Bucureşti, pe baza buleetinului de identitate.

abonare newsletter