Sport

Victor Hănescu despre meciul România-Spania de la Cluj: „Au prima şansă, dar în Cupa Davis sunt cele mai mari surprize”

Tenismanul român Victor Hănescu crede că echipa de tenis masculin a Spaniei are prima şansă în confruntarea cu România din acest weekend de la Cluj, dar crede că formaţia pregătită de Andrei Pavel trebuie să creadă în probele forţei, Cupa Davis fiind adeseori o competiţie a surprizelor.

Hănescu (34 de ani) se află în aceste zile la Cluj, unde participă în calitate de sparring-partner la antrenamentele echipei de Cupa Davis a României.

„Va fi un meci greu, pleacă totuşi cu prima şansă (Spania, n.red.), au foarte mulţi jucători, pot selecta, au venit cu o echipă bună. E prima şansă, dar nu aş pleca cu gândul că nu se poate nimic, de asta am şi venit alături de echipă, toată lumea este pozitivă, de asta se antrenează, pentru că este Cupa Davis şi până la urmă orice este posibil”, a declarat Victor Hănescu pentru Monitorul de Cluj.


Totuşi, ultimul tenisman român care a ajuns în Top 50 ATP subliniază că în Cupa Davis adeseori sunt întâlnite surprize.

„Eu zic că în Cupa Davis se produc cele mai mari surprize, pentru că este această tensiune, presiune, publicul care poate fi un factor important. Într-un fel e mai bine că plecăm cu a doua şansă, zic eu, pentru că băieţii o să fie mai relaxaţi, nu o să fie aşa presiune şi ăsta este unul din momentele cele mai bune în care poţi să realizezi o surpriză”, este de părere Hănescu.


Cele două echipe: Spania – Roberto Bautista (locul 15 ATP), Feliciano Lopez (20 ATP la simplu şi 15 la dublu), Marc Lopez (19 la dublu), Pablo Carreno Busta (46 simplu, 55 dublu). Căpitan nejucător: Conchita Martinez. Feliciano Lopez şi Marc Lopez au câştigat în acest titlul la Roland Garros la dublu.

România: Horia Tecău (locul 10 dublu), Florin Mergea (16 dublu), Marius Copil (163 simplu) şi Adrian Ungur (185 simplu). Căpitan nejucător: Andrei Pavel.


Confruntarea de Cupa Davis dintre România şi Spania contează pentru turul al doilea al Grupei 1 din zona Euro-Africană şi se desfăşoară de vineri până duminică la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Ovidiu CORNEA

Ultimele Stiri
abonare newsletter