Sport

Spania atacă România în Cupa Davis la Cluj cu jucători unul şi unul: “suntem în formă”

Spania abordează confruntarea din Cupa Davis de la Cluj cu România cu doi jucători de Top 20 şi perechea care a câştigat în acest an titlul la dublu la Roland Garros.

Cu toate acestea, spaniolii pregătiţi de fosta mare jucătoare Conchita Martinez sunt conştienţi că în Cupa Davis nu doar valoarea individual contează: “Este o competiţie specială, diferită de circuitul individual, unde componenta emoţională cântăreşte mai mult”, a declarat Roberto Bautista, numărul 15 mondial ATP.

Chiar dacă Spania a venit la Cluj fără starul Rafael Nadal (fost număr 1 ATP, în prezent locul 4) şi David Ferrer (locul 13), Conchita Martinez a subliniat că dispune de tenismeni foarte buni: “Avem jucători de valoare, nu depindem doar de unul sau altul, avem de unde alege şi avem încredere în abilităţile noastre pentru meciul cu România. Încercăm să uităm de presiune şi să jucăm aşa cum ştim, fiecare jucător să dea maximul'', a menţionat Conchita Martinez.


Căpitanul nejucător a menţionat că chiar dacă suprafaţa de joc este puţin mai rapidă decât şi-ar fi dorit şi România are atuurile ei, Spania priveşte încrezătoare meciul.

"Am avut timp destul să urmărim echipa României. Ştiu de dublul românesc, ştiu de Marius Copil, căruia îi place această suprafaţă şi este bun la serviciu. Ştiu că echipa României are diverse atuuri, dar vom aborda aceste meciuri cu multă siguranţă şi sper să câştigăm”, a declarat Conchita Martinez.


“Toţi suntem în formă, ne simţim bine. Suntem pregătiţi, suntem în cea mai bună formă şi sper să fim în cea mai bună formă în ziua meciului'', a declarat Roberto Bautista.

Spania vine la Cluj cu o echipă redutabilă de dublu, fraţii Feliciano şi Marc Lopez, câştigători în aces an ai Grand Slam-ului de la Roland Garros. Primul dintre ei ocupă totodată locul 20 în clasamentul ATP la simplu.


Din lotul spaniolilor mai face parte Pablo Carreno Busta, jucător care la ca Feliciano Lopez, ar putea evolua atât la simplu, unde ocupă locul 46, cât şi la simplu, unde se clasează pe 55.

Confruntarea de Cupa Davis dintre România şi Spania contează pentru turul al doilea al Grupei 1 din zona Euro-Africană şi se desfăşoară de vineri până duminică la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.


Ovidiu Cornea

abonare newsletter