Sport

Românii mizează pe ajutorul publicului în meciul de Cupa Davis de la Cluj: „Aşteptăm 7.000 de susţinători”

Echipa de Cupa Davis a României mizează pe un aport substanţial al publicului în confruntarea cu Spania, programată de vineri până duminică la Sala Polivalentă din Cluj.

Chiar dacă echipa de tenis masculin a Spaniei vine la Cluj cu 2 jucători din Top 20 şi cu formaţia de dublu care a triumfat la Roland Garrros, românii speră că pot produce supriza în Polivalenta de 7.000 de locuri din inima Ardealului, în meciul contând pentru Grupa 1 din zona Euro-Africană.

„Am fost primiţi cu căldură, sunt condiţii foarte bune, acomodarea a fost foarte rapidă. Terenul este exact cum l-am vrut, sperăm să obţinem cele 3 puncte. Pe spanioli îi cunoaştem foarte bine. Toată lumea ne este alături. Ştim de atmosfera de la FedCup, aşteptăm 7.000 de oameni să ne susţină de la început", a declarat Andrei Pavel, căpitanul nejucător al României, la conferinţa de presă organizată marţi.


Horia Tecău crede că Spania este cea care resimte mai multă presiune: “Nu simt o presiune în plus. E de partea lor pentru că ar fi un eşec enorm să piardă în România. Ei au echipă care se poate bate oricând pentru câșigarea Cupei Davis”, a sintetizat Horia Tecău, care va face pereche la dublu cu Florin Mergea, care a precizat că meciul de la Cluj reprezintă și o pregătire a celor doi pentru Olimpiadă.

Jucătorii de simplu ai României, Marius Copil (locul 163 ATP) și Adrian Ungur (185) sunt și ei încrezători, chiar dacă adversarii lor sunt mult mai bine cotați. „Joc bine la Cupa Davis şi mă simt bine când joc pentru România", a afirmat Copil. „Vrem să jucăm cel mai bun tenis al nostru. Este o sală foarte frumoasă şi aştetăm susţinerea publicului”, l-a completat Ungur.


Echipa României beneficiază şi de sprijinul lui Victor Hănescu, ultimul jucător român care a pătruns în Top 30, care se antrenează alături de componenţii echipei.

Ovidiu Cornea

Ultimele Stiri
abonare newsletter