Sport

Horia Tecău, înaintea meciului din Cupa Davis: „Presiunea este pe Spania”

Tenismanul Horia Tecău a afirmat că presiunea este pe echipa Spaniei, favorită în meciul cu România din Cupa Davis, sâmbătă, la sosirea sa la Cluj-Napoca, unde va avea loc confruntarea, în perioada 15-17 iulie.

Horia Tecău și Marius Copil sunt primii jucători ai echipei României care au ajuns la Cluj-Napoca pentru meciul cu Spania, iar duminică vor ajunge Adrian Ungur și Florin Mergea, precum și căpitanul nejucător Andrei Pavel.

„Presiunea mare este pe Spania, pentru că ar fi un eșec foarte mare pentru ei să piardă acest meci. Noi nu avem nimic de pierdut, ei sunt favoriți, noi încercăm să ne pregătim bine și să atingem o formă bună în weekend. Ne dorim victoria, dar ei sunt favoriți, au jucători cu experiență și nu cred că ne-au desconsiderat prin faptul că Nadal și Ferrer nu au venit. Nadal s-a accidentat, Ferrer a jucat multe meciuri în Cupa Davis, așa că au venit cu următorii jucători clasați, deci au o echipa puternică”, a spus Horia Tecău, citat de site-ul Federației Române de Tenis.


La rândul său, Marius Copil a spus: „Eu sunt optimist în privința meciului cu Spania. Cred că e un avantaj hard-ul, mie îmi place foarte mult și sper să joc bine, vin după câteva meciuri bune și sper să aduc cel puțin un punct României. Cred că publicul ne va susține la fel cum le-a susținut pe fetele de la Fed Cup, de fiecare dată când am jucat la Cluj au venit oameni și ne-au încurajat”.

Meciul România — Spania se va desfășura în turul al doilea al Grupei 1 valorice a zonei Europa-Africa, în perioada 15-17 iulie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.


Învingătoarea va juca un baraj pentru promovarea în Grupa Mondială a Cupei Davis.

Ultimele Stiri
abonare newsletter