Sport

Néda Ágnes, medalie de bronz la campionatele europene

În perioada 30 iunie – 3 iulie s-au desfăşurat în Jaroslaw (Polonia), Campionatele Europene de Orientare in Alergare pentru juniori (EYOC 2016) de unde delegaţia României s-a întors cu un rezultat de excepţie.

Néda Ágnes Rebeka, sportiva de 18 ani de la C.S. TranSilva Cluj a obţinut locul 3 la proba de sprint, unde din 92 participanţi a fost devansată numai de concurenta ţării gazde Kinga Krolik şi tripla campioană europeană de anul trecut, cehoaica Tereza Janosikova.

Astfel ea şi-a îmbunătăţit performanţa de anul trecut când la europenele de la Cluj a obţinut două locuri şase.


Din lotul României au mai făcut parte şi alţi tineri sportivi clujeni (toţi de la TranSilva) care au obţinut deasemenea performanţe notabile. La categoria juniorilor II la fete Virág Tímea a obţinut locul 15, iar la băieţi Knobloch-Esztergár Péter locul 20.

În proba de ştafetă echipa feminină compusă din Gălăţeanu Daria – Gălăţeanu Adela – Virág Tímea a fost foarte aprope de o altă medalie, dar până la urmă surpriza nu s-a concretizat, au trebuit să se mulţumească cu locul şapte, care şi aşa este o performanţă excepţională, deoarece ţara noastră nu se numără printre marile puteri în lumea de orientării.


În clasamentul  general pe puncte (unde fiecare alergător punctează) a câştigat Finlanda urmată de Cehia şi Ungaria, România ocupând locul 19 din cele 33 de ţări participante.

Ultimele Stiri
abonare newsletter