Sport

Déjà Vu: Cum a jucat echipa de fotbal a României la Olimpiada de la Paris din 1924 şi cum s-a întors acasă cu bani de împrumut

În 1924, după multe dezbateri s-a luat decizia ca echipa naţională să meargă la Olimpiada de la Paris.

sursa foto: www.webforcluj.ro sursa foto: www.webforcluj.ro

Echipa noastră a ajuns pentru prima dată la Paris unde….a avut parte de o înfrângere usturătoare de la echipa Franţei, informează webforcluj.ro. A urmat un alt meci impresionant, în care Olanda a marcat şase goluri.

Cine era de vină? Toţi. Dar trecem peste acuzele naţionaliste şi chiar absurde…aşa e-n fotbal!


După asemenea performanţe s-a pus problema ca echipele României să nu mai figureze pe lista de interes şi din alte sporturi.

Oricum amatorii de sport din Cluj au aflat şi s-au pronunţat: românii nu mai aveau ce căuta la Olimpiadă, că nu era de ei. Cauza? Tradiţionala lipsă de organizare.


Dincolo de conducător, mai era clar că fotbaliştii fuseseră blegi şi plictisiţi de meci. Grav! Şi nici nu fumau în vestiare, la Paris!

Sfârşitul articolului care prezintă spectaculoasa evoluţie a echipei la Olimpiadă, din „Clujul” se încheie apoteotic: fotbaliştii români s-au întors cu bine la Timişoara. Şi, fiindcă nimeni nu i-a mai băgat în seamă, nu au mai avut bani ca să meargă acasă, aşa că s-au împrumutat din stânga şi din dreapta ca să facă rost de bani de bilete. Crunta răzbunare….


Suciu, în schimb, a mers liniştit în romantica Veneţie. Avea nevoie de relaxare….

Etichete: paris fotbal romania
Ultimele Stiri
abonare newsletter