Sport

EURO 2016: Anghel Iordănescu, după meciul România-Albania: “Albania nu mai e cea de pe vremea mea sau a lui Dobrin”

Selecționerul Anghel Iordănescu a contabilizat vineri seara meciul 100 cu echipa națională, dar nu a avut nici un motiv de sărbătoare. Ce a declarat antrenorul imediat după ce România a fost învinsă de Albania.

EURO 2016: Anghel Iordănescu, după meciul România-Albania: “Albania nu mai e cea de pe vremea mea sau a lui Dobrin” EURO 2016: Anghel Iordănescu, după meciul România-Albania: “Albania nu mai e cea de pe vremea mea sau a lui Dobrin”

La câteva minute după meciul de vineri seara, România-Albania 0-1, antrenorul Anghel Iordănescu a avut primele reacții. Selecționerul a recunoscut că Albania s-a schimbat mult și nu mai este cea de acum câțiva zeci de ani. “Ne doare înfrângerea. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm, am făcut tot ce ne-a stat în putere, dar nu s-a putut. Albania nu mai e cea de pe vremea mea sau a lui Dobrin, Florea Dumitrache sau Cornel Dinu. Albania are un lot cu 23 de jucători, din care 21 joacă în străinătate”, a declarat Anghel Iordănescu pentru PRO TV.

Selecționerul a făcut și un scurt rezumat al meciului. “Din punctul nostru de vedere ne pare rău de ceea ce s-a întâmplat. Consider că am avut foarte multe momente bune în joc, am început bine, am controlat jocul, am avut neșansa să primim gol în minutul 43 dintr-o greșeală a echipei noastre. În repriza a doua, am avut controlul jocului prin posesie, poate dacă marcam jocul lua o altă întorsătură”, a afirmat Iordănescu în cadrul conferinței de presă de după meci.


Despre jucători, selecționerul a evitat să îi critice. A pus accent pe faptul că și-au dorit să câștige, dar nu au reușit. “Nu aș vrea să pun o ștampilă pe jucători, sunt așa cum sunt cu problemele lor la cluburi. Opt jucători nu au contracte, nu au un viitor sigur”, a spus Iordănescu.

Potrivit selecționerului, albanezii au fost motivați în acest meci și de numărul foarte mare de suporteri (aproximativ 30.000 în tribunele din Lyon). “Suporterii au împins echipa de la spate și au dat forța jucătorlor să înscrie acel gol la sfârșitul primeri reprize”, a punctat Iordănescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter