Sport

Tomas Ryde, despre Cupa României la handbal feminin: Voi fi atent la viteză şi la jocul tehnic

Tomas Ryde, selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României, a vorbit, joi, într-un interviu pentru Federaţia Română de Handbal, despre ce aşteptări are de la Turneul Final 4 al Cupei României.

sursa foto romaniatv.ro sursa foto romaniatv.ro

A 31-a ediţie a Cupei României la handbal feminin se dispută în acest weekend în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Cele două semifinale sunt CSM Bucureşti - HCM Baia Mare şi Dunărea Brăila - HCM Roman. Cine va câştiga competiţia va avea asigurat locul în cupele europene.

15 jucătoare din echipa națională vor juca la acest final de săptămână în Final 4, iar selecţionerul Tomas Ryde a precizat la ce va fi atent în mod special: "Mă uit întotdeauna la meciurile jucătoarelor mele – în momentul de față mă concentrez pe viteză și jocul tehnic și sunt foarte atent la acele jucătoare care pot fi epuizate la sfârșitul sezonului, având în vedere că România are câteva meciuri foarte importante pentru calificarea la Campionatul European".


Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin a României a vorbit şi despre sezonul 2015-2016 al cluburilor din handbalul românesc: "CSM București a obținut un succes uriaș prin câștigarea titlului de Campioană Europeană și cel de Campioană a Ligii Naționale. HCM Baia Mare nu a reprezentat un adversar pe măsură pentru CSM, pentru că jucătoarele au foarte afectate de problemele intervenite la club. Surpriza cea mai plăcută a constituit-o echipa din Brăila, HC Dunărea, care și-a ridicat foarte mult nivelul, dar trebuie să menționez și echipele HC Roman și Corona Brașov, cu un nivel foarte bun de joc și cu o apărare din ce în ce mai bună".

Tomas Ryde şi-a exprimat părerea despre punctele forte ale campionatului românesc, dar şi ce ar trebui îmbunătăţit: "La anumite echipe standardul este foarte ridicat, deoarece au posibilitatea financiară de a aduce jucătoare foarte bine cotate la nivel internațional. Având în vedere, însă, că mai multe dintre ele vor pleca de la cluburile din România, acest lucru va afecta probabil sezonul viitor. În privința altor echipe, trebuie îmbunătățită strategia de joc pentru atac, echipele trebuie să-și planifice de unde să efectueze aruncările pentru că, în momentul de față, sunt prea multe aruncări ”bruște”, în același timp folosind mai mult extremele, chiar și când nu au mingea, pregătindu-le, astfel, pentru aruncări. Trebuie mult îmbunătățită și strategia de apărare. Trebuie evitate situațiile în care jucătoarele se apără prea mult cu brațele, fără să își miște picioarele deși ritmul acțiunii este furtunos. La fel, nivelul de joc al portarilor trebuie crescut. În același timp, arbitrii trebuie să-și modifice felul în care analizează și evaluează un joc".


Tomas Ryde consideră că Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este locul perfect pentru desfăşurarea turneului Final 4 al Cupei României: "Cluj Napoca reprezintă pentru mine un loc foarte special, fiind gazda primului meci pe care l-am avut după ce am semnat contractul cu Federația Română de Handbal, cel împotriva Braziliei, urmând jocurile de calificare împotriva Serbiei, ca să nu mai spun de ultimul meci, cel împotriva Norvegiei, o performanță uriașă pentru mine, personal, atunci când am reușit să întrerupem seria de înfrângeri în fața acestei echipe. Cluj Napoca are o sală extraordinară, fanii având posibilitatea în acest week-end să urmărească cele mai bune jucătoare din țară".

Ultimele Stiri
abonare newsletter