Sport

Cupa României, dedicată camerunezului Patrick Ekeng

Finala Cupei României, Dinamo - CFR Cluj, se va juca marţi de la 21:30 pe Naţional Arena, iar fanii lui Dinamo au luat cu asalt casele de bilete şi au anunţat că vor cinsti memoria lui Patrick Ekeng. În semn de omagiu pentru fostul dinamovist, clujenii vor avea imprimat mesajul „Rest in peace Patrick Ekeng”, pe mâneca dreaptă a tricoului.

Pentru Dinamo, finala Cupei României este un meci special. Este prima partidă pe care elevii lui Mircea Rednic sunt nevoiţi să o joace după moartea colegului lor, iar victoria în faţa lui CFR ar aduce în vitrină Cupa României cu numărul 14, numărul de pe tricou al lui Ekeng.

Pe Naţional Arena dinamoviştii se vor lovi de CFR Cluj, echipă aflată încă în lupta din playout şi care îşi doreşte să termine un sezon nereuşit cu un trofeu. Ar fi a patra Cupă a României din istoria clujenilor, cei care mărturisesc că sunt de acord să trimită o copie a trofeului în Camerun, familiei lui Ekeng. 


„Am vorbit cu Dănciulescu despre această posibilitate, nu ştiu dacă putem trimite originalul, dar vom trimite o replică în cazul în care o vom câştiga”, a spus Iuliu Mureşan.

CFR Cluj a pregătit echipamente personalizate special pentru a cincea finală pe care formaţia ardeleană o va disputa, în istoria sa.


“Suntem şi noi foarte trişti, din cauza acestei tragedii. Dinamo îşi va dori să câştige şi mai mult, pentru Ekeng. Sunt şi mai fresh ca noi, pentru că au avut 10 zile de pauză, din cauza acestei tragedii. Noi avem doar 3 zile, dar acesta poate să fie şi un plus pentru noi. Cine va face mai puţine greşeli va câştiga meciul”, a spus antrenorul clujenilor, Toni Conceicao.

CFR Cluj a pierdut o singură finală de cupă din cele 4 jucate până acum.

“Nu avem nevoie de o motivare. Când ajungi într-o finală, toţi jucătorii sunt motivaţi. E o plăcere pentru mine să joc o finală. Vreau să câştig şi suntem pregătiţi să câştigăm cupa. În istorie va rămâne cine câştigă, nu cine pierde, iar noi vrem să rămână în istoria clubului acest trofeu, în acest moment, care e unul mai greu decât în ultimii 3-4 ani. Suporterii care au stat lângă noi în acest moment au nevoie şi ei să se bucure”, a spus Mario Camora, fundaşul stânga al CFR-ului.

Ultima finală câştigată de CFR a fost cea cu FC Vaslui, din 2010. 4 finale de Cupă a jucat CFR în 2008, 2009, 2010 şi 2013.


Pentru a permite accesul celor aproape 40.000 de suporteri care şi-au cumpărat bilete, circulaţia rutieră pe străzile din jurul stadionului Dinamo va fi restricţionată începând cu ora 17.00.

Poliţia Capitalei anunţă că în zona Arenei Naţionale vor fi prezenţi, marţi seară, peste 240 de poliţişti de ordine publică şi de la rutieră. Totodată, vor fi intensificate şi acţiunile de patrulare în staţiile de metrou şi în mijloacele de transport în comun. Jandarmeria Capitalei, care anunţă peste 600 de forţe prezente în zona Arenei Naţionale, precizează că accesul spectatorilor pe stadion se va face începând cu ora 19.30, doar pe baza de bilete şi invitaţii.


Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19.30, doar pe bază de bilete şi invitaţii.

Jandarmeria Capitalei recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter