Sport

Liga Campionilor la handbal feminin, câştigată de CSM Bucureşti

CSM Bucureşti a învins, scor 29-26, după prelungiri şi executarea aruncărilor de la şapte metri, pe ETO Gyor, în finala turneului Final Four de la Budapesta şi a câştigat trofeul Ligii Campionilor, chiar în sezonul de debut.

sursa foto: https://www.facebook.com/CSMBOfficial/ sursa foto: https://www.facebook.com/CSMBOfficial/

CSM Bucureşti a câştigat, duminică, scor 29-26, după prelungiri şi lovituri de la şapte metri, finala Ligii Campionilor şi aduce primul trofeu din noul format în România, la prima participare, iar Iulia Curea a declarat, la final, că simţea cum i se face rău când a trebuit să execute de la 7 metri.

”Sunt atât de fericită, nu pot să mă exprim. Atât de mult mi-am dorit lucrul acesta, să câştig Liga Campionilor! Sincer, nu mai speram la un moment dat. Uşor-uşor, echipa a început să meargă şi am început să cred în acest lucru. Tot meciul am crezut că putem câştiga Liga Campionilor, ştiam că va fi ziua noastră”, au fost primele cuvinte rostite de Aurelia Brădeanu.


Suedeza Isabelle Gullden a primit titlul de golgheteră a competiţiei.

Istoria handbalului românesc o va reţine pe Aurelia Brădeanu: a fost handbalista care a închis practic tabela la 29-26 cu Gyor. ”Mă duceam spre linia de 7 metri şi simţeam că mi se face rău de emoţii. Dar am spus, indiferent ce se întâmplă, mă duc şi dau cât pot de tare, nu mă uit la poartă. Mi-am stabilit o parte anume a porţii unde să trag, în partea dreapta a portarului pot să dau mult mai tare decât în stânga. Şi asta am făcut!”, a rememorat momentul culminant al finalei.


Ce a urmat? ”Am izbucnit în plâns de fericire pentru că am câştigat Liga Campionilor, după atâţia ani de muncă. Cred că au meritat şi acele finale pierdute pentru că aceasta este cea mai importantă”, a concluzionat Brădeanu. Acum, este cu adevărat o sportivă împlinită.

Ultimele Stiri
abonare newsletter