Sport

Suporterii CFR Cluj, scrisoare IRONICĂ către FRF: “Plecăm de mâine pentru a fi siguri că ajungem”

Suporterii şi simpatizanţii lui CFR Cluj au luat atitudine după ce Federaţia Română de Fotbal a decis ca finala Cupei României dintre Dinamo şi CFR să se dispute la Bucureşti. Fanii din Gruia au trimis o scrisoare deschisă către FRF în care spun că Dinamo este avantajată pentru că joacă practic “acasă”.

“Noi, toți suporterii alb-vișiniu, suporteri sau simpatizanți ai uneia dintre cele mai titrate echipe de fotbal din România ultimului deceniu, CFR 1907 Cluj, ne exprimăm eterna simpatie și veșnica mulțumire pentru modul în care cu atât de multă minuțiozitate vă preocupați de atragerea microbiștilor pe stadioane. În acest sens observăm plini de dorință cum reusiți de fiecare dată să oferiți bucurii și posibilități nemărginite celor din București de a-și încuraja echipele locale din tribunele monumentului, templului, acoperitului Național Arena. Este cu adevărat o realizare demnă de o federație care își abandonează țara și își proclama propriul stat în stat, Bucureștiul metropolitan”, şi-au început fanii scrisoarea.

“Credeam că vom câştiga doar prin prezentare”

Fanii spun că în cazul în care partida de fotbal din finala Cupei României s-ar fi desfăşurat în Gruia, partida ar fi fost câştigată de clujeni “doar prin prezentare”.


“Noi, suporterii CFR 1907 Cluj, suntem sinceri când ne exprimăm perplexitatea vizavi de locul de disputare a finalei Cupei României la fotbal. Ne făcuserăm mii de planuri bine puse la punct, fiind convinși că finala se va desfășura în Gruia, Cluj-Napoca, Transilvania, România. Aveam creionat fiecare loc din stadion, știam exact câte scaune vom ocupa, câte steaguri vom flutura, câte petarde vor pușca. Pregătiserăm coregrafii 3D, 5D și 7D care să uimească adversarul și chiar ne gândeam că veți trimite o brigadă de arbitri de prin zonă, fie și de la județeană. Sincer ne gândeam că vom câștiga doar prin prezentare. Ei bine, trăim o deziluzie, însă apreciem faptul că cel puțin ați ales un stadion situat la mijlocul distanței dintre Cluj-Napoca și buricul Bucureștiului. Ce-i drept, în capitală poți parcurge distanța dintre două sectoare situate diametral opus cam tot în același timp în care ajunge clujeanul la megastructura națională cu acoperiș omologat”, se mai arată în scrisoare.

“Ne teleportăm la Bucureşti”

Fanii CFR Cluj se declară nemulţumiţi şi de faptul că partida are loc într-o zi de marţi.


“Apreciem faptul că ați reușit să ne îndulciți amărăciunea prin programarea finalei în singura zi liberă din Ardeal, marți, astfel că vom reuși cu mic și mare să ne teleportăm printre voi, dragii noștri frați de peste Carpați. Sunteți realmente drăgălași. Ca o paranteză, nu, nu ați făcut o favoare Clujului trimitând naționala aici pentru partida cu Spania, ci ați fost nevoiți, fiind incapabili să gestionați o situație hilară, astfel că schimbul «partida cu Spania/Finala de cupă» nu ține. Cireașa de pe tort va fi brigada de arbitri, obligatoriu bucureșteană. Și iarăși vor vui ziarele titrând cum că CFR Cluj este avantajată, ajutată, împinsă de la spate, ținută în puf. Vom încheia un sezon minunat în care ne-ați făcut cadou 10 puncte muncite și udate cu transpirația porilor dumneavostră. Nu ne aşteptam la atât de multă dragoste «federală», însă vă mulțumim”, mai spun fanii.

Suporterii spun că în aceste condiţii vor pleca cu o săptămână înainte spre Bucureşti.


“Stimați cinași, ne-om face bagajele începând de mâine, noi ne mișcăm mai greu prin Ardeal, ne-om strânge coregrafia 7D, steagurile și pernuțele pentru scaune și-om veni în capitală. Plecâm de mâine pentru a fi siguri că ajungem, dar de vinit, tăt vinim! În concluzie, convinși fiind că anul viitor veți face aceleași eforturi, asemeni celor din acest an și cel precedent, vă mulțumim pentru grija față de noi, față de stadioanele goale și de fotbalul românesc aflat în colaps”, şi-au încheiat fanii scrisoarea.

Finala Cupei României, dintre Dinamo București și CFR Cluj va avea loc pe 10 mai, pe Arena Națională.

Ultimele Stiri
abonare newsletter