Sport

CFR Cluj, la un pas de finala Cupei României

Joi seara, de la ora 20.30, pe stadionul din Gruia, CFR Cluj va întâlni echipa ASA Târgu Mureș în semifinalele Cupei României.

CFR Cluj, la un pas de finala Cupei României CFR Cluj, la un pas de finala Cupei României

Sâmbătă, CFR Cluj a reușit să obțină scorul campionatului după ce a învins FC Botoșani cu scorul de 6-0, clasându-se pe locul 2 în play out. Mâine seară, feroviarii vor încerca să obțină calificarea în Cupa României, în returul cu ASA Târgu Mureș.  

După ce în tur, ASA Târgu Mureș și CFR Cluj au terminat la egalitate, scor 0-0, feroviarii vor încerca să obțină calificarea în finala Cupei României în returul care se va juca joi seara, de la ora 20.30 pe stadionul din Gruia. Dacă CFR Cluj va învinge se va califica în finala Cupei României și va face din nou istorie în Gruia.


În cealaltă semifinală, Dinamo și Steaua au remizat în tur, scor 0-0, iar miercuri, de la ora 21.30. va avea loc returul Steaua – Dinamo, pe National Arena.

O remiză cu goluri ar avantaja-o pe ASA

Antrenorul CFR Cluj, Toni Conceicao a declarat ieri că principalul obiectiv rămâne salvarea de la retrogradare. “Victoria cu Botoşani s-a uitat deja, deşi ne-a redat încrederea şi forţa psihologică. Din păcate, timpul de pregătire pentru semifinala cu ASA nu a fost suficient. Joi va fi un meci diferit, eliminatoriu, contra unei echipe cu jucători foarte experimentaţi. În tur am avut un plan tactic, dar acum va fi altceva pentru că trebuie să marcăm”, a declarat Conceicao.


Antrenorul feroviarilor a adăugat că o remiză cu goluri ar avantaja echipa din Târgu Mureș, de aceea trebuie să fie atenți la modul în care vor juca. “Trebuie să fim atenţi pentru că şi o remiză cu goluri ar avantaj-o pe ASA. De aceea trebuie să avem grijă în faza defensivă. Fac un apel fanilor lui CFR să vină cât mai mulţi să ne susţină pentru că e un joc care poate asigura încă o pagină de istorie pentru acest club”, a afirmat Conceicao.

CFR trebuie să se concentreze pe campionat

Antrenorul CFR a mai spus că echipa trebuie să se concentreze pe campionat pentru a rămâne în Liga I. “Suntem pregătiţi pentru prelungiri, chiar şi pentru penalty-uri, însă ne dorim să ne calificăm după 90 de minute. Duminică ne aşteaptă un alt meci dificil în campionat şi echipa are nevoie de recuperare fizică. Prioritar pentru CFR Cluj rămâne campionatul, un club precum CFR Cluj trebuie să rămână în prima ligă”, a afirmat Conceicao.

abonare newsletter