Sport

Halep, învinsă de Kerber și Germania preia conducerea cu 2-1 în meciul cu România – GALERIE FOTO

Jucătoarea de tenis Simona Halep (6 WTA) a fost învinsă, duminică, de Angelique Kerber, numărul 3 mondial, cu scorul de 2-6, 2-6, iar Germania a preluat conducerea cu 2-1 în întâlnirea cu România din barajul de menținere în Grupa Mondială a Fed Cup, care se desfășoară în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Simona Halep a declarat într-o conferință de presă, că a avut dureri destul de mari la glezna stângă în meciul pierdut cu Angelique Kerber, dar a precizat că nu vrea să găsească scuze și a recunoscut că adversara ei a fost mai bună.

"Ea a jucat un tenis foarte bun, are mare încredere în ea. I-au intrat toate mingile pe tușă și asta m-a demoralizat un pic. Dar și eu am jucat puțin mai slab. Nu am avut timp să mă recuperez de aseară. Am avut dureri la picior, dar nu vreau să găsesc scuze, Kerber a fost mai bună astăzi. Eu am lovit mingea prea puternic, poate trebuia să mixez mai mult. Nu am simțit bine meciul, nu știu de ce, ea a dominat fiind agresivă și mișcându-mă pe mine în lateral", a spus numărul 6 mondial.


Halep a menționat că a resimțit și o stare de oboseală după meciul lung disputat, sâmbătă, cu Andrea Petkovic. "A contat mult faptul că nu am reușit să închei meciul repede (n.r. — în două seturi) ieri. Oboseala de azi a fost și din cauza faptului că nu am terminat repede. Dar nu a fost doar vina mea, ci și a Andreei Petkovic, pentru că a jucat un tenis bun și s-a luptat pentru fiecare punct", afirmat ea.

Jucătoarea română va urma un tratament la glezna stângă după accidentarea suferită, sâmbătă, în partida cu Andrea Petkovic. "Mă doare încă. E o durere destul de mare, piciorul s-a umflat un pic, trebuie să mă recuperez și să văd ce tratament trebuie să urmez. Eu sper să joc cât mai târziu la Stuttgart. Momentan mă doare, sper să fie bine, dar voi merge la turneu și voi încerca să joc", a adăugat ea.


Angelique Kerber, numărul 3 mondial, a declarat într-o conferință de presă, că întotdeauna este greu să evoluezi împotriva Simonei Halep, precizând că a reușit să câștige în urma unui joc foarte bun.

"Am jucat foarte bine astăzi. Știu că e întotdeauna greu să joci împotriva Simonei. A alergat mult azi, a întors foarte multe mingi, așa că trebuia să fiu agresivă pentru a avea șansa să câștig. Am încercat să mă concentrez pe jocul meu, acesta a fost planul meu astăzi. Am servit bine și am dat totul atunci când am avut ocazia pentru a trece în față", a spus Kerber.


Jucătoarea germană a remarcat corectitudinea fanilor prezenți în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. "Spectatorii au fost de partea Simonei, cu siguranță, dar a fost o atmosferă frumoasă în sală. Fanii au fost corecți și m-am simțit bine pe teren. Întotdeauna este frumos când joci în fața unei săli pline", a adăugat numărul 3 mondial.

Jucătoarea germană a avut nevoie de o oră și șapte minute pentru a-și adjudeca victoria în fața Simonei Halep, care a început meciul cu un bandaj la glezna stângă după accidentarea de sâmbătă.


Angelique Kerber a arătat un joc solid, cu puține greșeli încă din debutul meciului, ea adjudecându-și primul ghem la 0. Jucătorea germană a condus cu 3-1, 4-2 și 5-2, agățându-se de fiecare punct pe serviciul Simonei Halep. De partea cealaltă, jucătoarea română nu s-a regăsit în momentele importante, făcând în cele 36 de minute ale primului set 18 greșeli neforțate. De altfel, la scorul de 2-5, ea a părut resemnată, fără dorința de a încerca o revenire, cedându-și serviciul la 30.

În setul secund, Kerber a reușit să se impună mult mai ușor, chiar dacă Halep a câștigat primul ghem pe serviciul ei. Numărul 3 mondial a făcut imediat re-break, apoi s-a instalat la conducere, distanțându-se la 4-2 și câștigând în final cu același scor ca primul set, 6-2.


În acest meci, Kerber a făcut 23 de greșeli neforțate, față de cele 26 ale Simonei Halep. De asemenea, ea a câștigat 6 din cele 10 șanse de break avute, în comparație cu Halep (2 din 5).

Aceasta a fost prima victorie a jucătoarei germane în fața Simonei Halep. Anterior, ele se mai întâlniseră de trei ori, toate meciurile fiind câștigate de jucătoarea română. Ultima oară, cele două s-au întâlnit anul trecut, în optimile de finală ale turneului de la Toronto, acolo unde Simona Halep s-a impus în trei seturi cu 6-3, 5-7, 6-4. De menționat că până acum cele două jucătoare de tenis nu jucaseră pe zgură una împotriva celeilalte, toate cele trei partide precedente disputându-se pe hard.

Ultimele Stiri
abonare newsletter