Sport

Debut și victorie pentru Olimpia Cluj-Napoca la Odorheiu Secuiesc

Echipa de fotbal feminin Olimpia Cluj-Napoca a câștigat meciul disputat, în deplasare, în compania formației Vasas Femina Odorhei. Acest meci a reprezentat penultima etapă din Superliga de fotbal feminin și ultima din sezonul regulat disputată de către echipa antrenată de Mirel Albon în deplasare.

Antrenorul echipei Olimpia Cluj-Napoca, Mirel Albon, a declarat, după meci, că putea fi mai multe goluri dar este îmbucurător faptul că și alte echipe au început să crească ca valoare de joc ceea ce va aduce la creșterea calității meciurilor din campionatul intern. „Au fost foarte multe ocazii de a marca. Este o echipă bună, în creștere, o echipă tânără care, eu zic, anii următori vor avea un cuvânt important în economia campionatului, pe care am dominat-o de la un capăt la altul, diferența putea fi mai mare. Și echipa gazdă a avut vreo două ocazii, câte una în fiecare repriză. Este îmbucurător faptul că fetele încep să înțeleagă din punct de vedere tactic și începem să arătăm bine. Eu sper ca asta să se vadă și la meciurile echipei naționale, și în play-off, și de ce nu și în vară în Champions League”, a declarat Mirel Albon.

Pentru portarul echipei, tânăra sportivă Szidónia Salamon, care a fost transferată la echipa clujeană anul trecut, acest meci va rămâne în amintire ca fiind primul meci ca titulară la echipa mare, mai ales că acest debut a avut loc pe terenul primului club unde activat și pentru că mâine va fi și ziua ei. Szidónia a fost aplaudată de tot stadionul la acest debut.


Mirel Albon a spus despre acest lucru că speră ca Szidónia să devină în scurt timp portarul principal al echipei Olimpia Cluj-Napoca. „Mâine este ziua ei. Este primul meci ca titulară la echipa mare și am considerat că merită să se bucure de acest eveniment, să nu uite acest meci și eu sper ca într-un viitor cât mai apropiat să devină titularul echipei”, a spus tehnicianul echipei.

Vasas Femina Odorhei – Olimpia Cluj-Napoca 0-3 (0-1)
Etapa a 13-a – Superliga de fotbal feminin


Au marcat: Bâtea, Carp și Bortan

Echipele de start
Vasas Femina Odorhei: Kajtar Linda, Krall Timea, Peter Kata (79′ Markon Kriseta), Balint Reka (75′ Berveczi Emoke), Vasile Anamaria, Papp Szidónia (82′ Gyorgy Anna), Caldare Simona, Barțalis Barbara, Biro Eniko (87′ Barbu Andrea), Kecseti Haznal (84′ Toaso Andrea), Balazs Csilla (cpt.). Antrenor: Laszlo Bella


Olimpia Cluj-Napoca: Salamon Szidónia (cpt.) (84′ Boanda Lavinia), Negrea Oana, Bortan Ioana, Giurgiu Adina, Vătafu Ștefania, Voicu Andreea, Bâtea Mara, Lunca Alexandra (64′ Carp Cristina), Nagy Melinda (46′ Ciolacu Mihaela), Olar Corina, Havriștiuc Lidia. Antrenor: Mirel Albon

abonare newsletter