Sport

Cluj Arena nu este cu nimic mai prejos decât Arena Națională. De ce este Clujul potrivit pentru meciul România – Spania

Mutarea meciului de fotbal România-Spania pe Cluj Arena i-a iritat pe foarte mulți din lumea fotbalului și s-a ajuns la afirmații jignitoare la adresa Clujului. Meciul nu se poate disputa pe Arena Națională din cauză că bucureștenilor le lipsește avizul ISU.

Cluj Arena Cluj Arena

Nemulțumirea mai marilor din fotbal a mers până acolo încât Federația Română de Fotbal (FRF) a amenințat că va da Primăria București în judecată dacă nu va deschide Arena Națională pentru disputarea meciului respectiv.

Cel mai dur în afirmații la adresa Clujului a fost antrenorul Stelei, Laurențiu Reghecampf. Acesta a spus că disputarea meciului cu Spania la Cluj este o pată pe obrazul  României. „Sunt foarte dezamăgit că nu se joacă pe Arena Naţională, am fi avut parte de un gazon bun şi de mai mulţi spectatori. Faptul că meciul cu Spania se va juca la Cluj e o pată pentru România. Cred că ar trebui să se implice cineva, nu ştiu cine, poate chiar preşedintele României. Să dea acoperişul jos, jucăm fără el, nu-i problemă”, a declarat Reghecampf.


Primarul Clujului, Emil Boc nu a rămas fără replică și a declarat joi la un post de radio local că pata este doar pe creierul lui Reghecampf. “Suntem un oraş care poate fi considerat un model, contrar afirmaţiilor gen Reghecampf. Este o pată pe creierul domniei sale când face asemenea afirmaţii şi poate ar fi bine să se uite în oglindă când face asemenea afirmaţii”, a declarat Boc.

Dincolo de afirmațiile și acuzele generate de schimbarea locației meciului România – Spania, Cluj Arena poate fi considerată o locație potrivită pentru disputarea unui meci de asemenea nivel. Stadionul din Cluj nu este cu nimic mai prejos decât Arena Națională, are dotări moderne, unele chiar în plus în comparație cu “rivala” din capitală. Cu toate că ridicarea Cluj Arena a fost mai ieftină de șase ori decât a stadionului din București, arena din Cluj este catalogată tot la nivel UEFA Elite, ca cea din capitală. Pentru ridicarea stadionului din Cluj au fost necesari 45 de milioane de euro, în timp ce stadionul din capitală a “înghițit” 288 milioane de euro.


În ceea ce privește capacitatea, într-adevăr,  Arena Națională este peste Cluj Arena. Stadionul din București are o capacitate de 55.000 locuri, în timp ce arena din Cluj are o capacitate de 32.000 de locuri. La București, scaunele sunt fixe și au costat 5.236 euro/scaun, iar la Cluj scaunele sunt rabatabile și au costat 1.100 euro/scaun.

Pe Cluj Arena se pot disputa atât meciuri de fotbal cât și competiții de atletism, în timp ce Arena Națională poate găzdui doar meciuri de fotbal. Ambele arene sunt de categorie UEFA Elite. În Cluj, 14 cluburi sportive își desfășoară activitatea în incintă, iar la Bucureşti niciunul.


Alte puncte în plus ale Cluj Arena față de Arena Națională sunt: existența unei piste de atletism interioare, săli de sport interioare, este deschisă permanent publicului plus faptul că la Cluj gazonul nu a fost schimbat niciodată în timp ce la București a fost schimbat de șapte ori.

Lăsând la o parte dotările tehnice, Cluj Arena a găzduit și concerte mari cum ar fi festivalul Untold, Scorpions, Deep Purple. Pe stadionul din București, printre numele mari care au concertat se numără Depeche Mode, Red Hot Chilli Peppers.

Ultimele Stiri
abonare newsletter