Sport

Iuliu Mureşan: „Şumudică nu e singurul care a pariat. Mulţi au drogul pariurilor”

Iuliu Mureşan, preşedintele clubului CFR Cluj, a declarat că decizia în cazul lui Marius Şumudică este corectă, dar că soluţia ideală ar fi trebuit să fie alta.

Marius Şumudică a fost suspendat, luni seară, pe o perioadă de 6 luni competiţionale şi amendat cu 100.000 de lei după ce a fost prins pariind între 500 şi 900 de euro pe meciuri din Liga 1, Champions League, Europa League şi partide ale reprezentativelor U-17 şi U-19 ale României.

"Îmi pare rău de Şumudică, e un antrenor foarte bun. Probabil, dacă aş fi fost implicat în play-off, m-aş fi bucurat de această suspendare. Şumudică nu e singurul care a pariat. Multă lume are drogul ăsta, unii o fac de plăcere, alţii pentru bani. Ok, dacă pariezi pe echipa ta, eu consider că e caz penal. E de închisoare. Măsuri în cazul Şumudică trebuiau luate. Decizia e corectă, însă eu aş fi dat un time-out, un moment zero, după care cine ar fi fost prins, ar fi fost drastic sancţionat", a declarat Iuliu Mureşan.


Preşedintele campioanei României din 2008, 2010 şi 2012 susţine că un club nu-şi poate concedia antrenorul, chiar dacă acesta a fost suspendat pentru că a încălcat regulamentele FRF: "Antrenorul are un contract şi nu cred că a pus cineva în fotbalul românesc o clauză contra parierii. Contractul nu se poate rezilia unilateral, din păcate. Spun asta pentru că nici jucătorii nu pot fi daţi afară chiar dacă fac prostii sau subperformează. Astra trebuie să-l plătească pe Şumudică dacă nu găseşte o cale de a rezilia pe cale amiabilă".

Ultimele Stiri
abonare newsletter