Sport

CFR Cluj a învins formația CS „U” Craiova în ultima etapă din rezonul regulat al Ligii 1, scor 1-0

Cristian Bud a adus victoria CFR-ului pe terenul Craiovei în ultima etapă a sezonului regulat din Liga 1 cu primul său gol de la revenirea la gruparea ardeleană.

Universitatea Craiova şi CFR Cluj s-au întâlnit pe „Extensiv” în ultima etapă a sezonului regulat. Oltenii aveau nevoie de un succes pentru a avea un punct în plus în play-out, în timp ce pentru oaspeţi orice punct le majora zestrea pentru ultima parte a campionatului.

Antrenorul echipei gazde, Daniel Mogoşanu, a fost forţat de accidentări să facă toate schimbările până la pauză. Ambii stoperi şi mijlocaşul la închidere n-au terminat pe teren prima repriză, una în care Craiova n-a fost periculoasă. Singurul moment important pentru echipa Craioveană a fost o lovitură liberă bătută de Ivan. Cea mai mare ocazie de a deschide scorul au avut-o oaspeţii, dar lui Jakolis i-au lipsit câţiva centimetri pentru a se bucura, la o fază în care stoperii Acka şi Izvoranu au fost doar jaloane.


Partea secundă a debutat cu sprintul solitar al lui Măzărache, însă finalizarea n-a fost pe măsura vitezei afişată de atacantul oltean. Pe gazde nu le ajuta un egal în privinţa punctelor pentru play-out, aşa că au atacat cu toate liniile în partea secundă, însă rar au fost în postură clară de a marca. Au făcut-o clujenii, în schimb, după o acţiune prelungită, finalizată de Bud, la cinci minute după ce atacantul redebutase în tricoul CFR-ului.

Jucătorul CFR-ului a declarat, după meci, că nu se gândește la retrogradare și că primul meci la echipa din Gruia îl dedică familiei. „Mă bucur pentru victorie, pentru că trebuie să facem cât mai multe puncte. Pentru moralul meu e un gol foarte important și îl dedic familiei mele, care a fost tot timpul alături de mine. Nu mă gândesc la retrogradare, nici nu concep așa ceva. Dacă nu ne luau cele 10 punte, ne băteam acolo, în față. Nici nu putem spune că ne luptăm pentru salvarea de la retrogradare. Obiectivul nostru e să câștigăm cât mai multe puncte și să luăm Cupa României. ASA nu cred că e în degringoladă. Dacă va câștiga, cred că își va reveni”, a declarat Cristian Bud, potrivit digisport.ro.


După această victorie CFR Cluj încheie sezonul regulat pe locul 8, cu 31 de puncte, fiind a doua echipă care s-a calificat în play-out-ului Ligii 1.

Echipele de start:
CS U Craiova: Straton - Dumitraş, Iliev, Acka, Vătăjelu - Ivan, Madson, Mateiu, Bancu - Nuno Rocha, Măzărache
Rezerve: Vlad, S.Achim, Herghelegiu, Băluţă, Izvoranu, Petre


CFR Cluj: Marc - Faria Coelho, Larie, L.Goian, Camora - Nascimento, Petrucci, Gomelt - Jakolis, Nouvier, Cristian Lopez
Rezerve: Mincă, Vereş, Tinc, Vitor Bruno, Bud, Beleck

Ultimele Stiri
abonare newsletter