Sport

Liga a 2-a se reia în acest weekend. „U” Cluj joacă acasă cu CS Mioveni

Al doilea eşalon al fotbalului românesc a ajuns la etapa cu numărul 19, care se va disputa pe parcursul a trei zile, de pe 26 până pe 28 februarie.

Debutul rundei va avea loc vineri, de la ora 18:00, atunci când Gaz Metan Mediaş va primi vizita celor de la Olimpia Satu Mare, într-un meci între două echipe care luptă pentru calificarea în play-off.

Exceptând derby-ul de la Clinceni, dintre ocupantele locurilor trei şi doi din seria I, Academica şi Rapid, care se va disputa duminică de la ora 12:00, restul meciurilor se sunt programate pentru ziua de sâmbătă.


Zece partide vor începe de la ora 11:00, o jumătate de oră mai târziu fiind programat meciul dintre UTA Bătrâna Doamnă şi FC Braşov.

O singură echipă va retrograda direct

Ca urmare a excluderii din competiţie a echipelor FC Bihor şi FC Caransebeş, în urma deciziilor Comisiei de Disciplină, din seria a doua nu se va mai retrograda direct. În schimb, la finalul sezonului regular, ocupanta locului 13 din seria I va părăsi competiţia, urmând a evolua din ediţia următoare de campionat în Liga 3.


Conform regulamentului de disputare al competiţiei, la finalul sezonului regular, primele şase echipe din fiecare serie se vor califica în play-off, iar următoarele şase vor participa în play-out. Câştigătoarele celor două play-off-uri vor promova în Liga I, în timp ce ocupantele locurilor secunde vor disputa un baraj tur-retur.

Câştigătoarea acestei duble manşe se va duela cu ocupanta locului 12 din Liga I, în format tur-retur, pentru a se stabili ultima echipă care va participa în ediţia viitoare a primului eşalon.


La finalul play-out-ului, ocupantele ultimelor trei locuri din fiecare serie vor retrograda direct, în timp ce echipele clasate pe locul 9 vor disputa un baraj în două manşe pentru a se stabili echipa care va rămâne în Liga 2 şi în sezonul viitor.

Meciurile acestei etape în Seria a II-a:
26 februarie, ora 18:00
Gaz Metan Mediaş - Olimpia Satu Mare


27 februarie, ora 11:00
Universitatea Cluj - CS Mioveni
Unirea Tărlungeni - CSM Râmnicu Vâlcea
Chindia Târgovişte - FCM Baia Mare
FC Bihor Oradea - FC Caransebeş
Metalul Reşiţa - Şoimii Pâncota

27 februarie, ora 11:30
UTA Bătrâna Doamnă - FC Braşov
FC Bihor Oradea - FC Caransebeş, nu se dispută


Clasament Seria a II-a:
1. CSM Rm. Vâlcea 35
2. FCM Baia Mare 35
3. UTA Bătrâna Doamnă 33
4. Chindia Târgoviște 32
5. FC Brașov 31
6. CS Mioveni 31
7. Gaz Metan Mediaș 31
8. Universitatea Cluj 26
9. Olimpia Satu Mare 26
10. Șoimii Pâncota 26
11. Unirea Tărlungeni 14
12. FC Bihor Oradea 13
13. Metalul Reșița -8
14. FC Caransebeș -78

Ultimele Stiri
abonare newsletter