Sport

Handbalistele „U” Cluj și-au consolidat poziția a zecea în clasamentul LNHF

Echipa de handbal feminin Universitatea Cluj este foarte aproape de a termina pe locul 10 în Liga Națională după ce a reușit să învingă Rapidul, la limită, scor 24-23 (9-13).

Jucătoarele antrenate de Carmen Amariei au repetat prestația slabă din tur, când a cedat pe terenul Rapidului. De această dată ardelencele au reușit să-și treacă în cont victoria, iar Ana Maria Măzăreanu a avut decisivă în acest sens.

Oaspetele au fost mai bune în prima repriză, profitând de un joc fără idei al gazdelor, dar și de destule erori ale acestora. Rapidul a condus cu 10-6 în minutul 19, scor la care Măzăreanu a apărat o aruncare de la șapte metri a lui Moroianu. Chiar și așa, echipa lui Vasile Mărgulescu și-a păstrat avantajul până la pauză, scor 13-9.


Universitatea Cluj a revenit mai montată de la cabine și acest lucru a avut efect pe tabelă. Tetean a egalat la 13 în minutul 36, iar până la jumătatea reprizei s-a mers cap la cap. Au urmat patru goluri legate ale clujencelor și totodată desprinderea decisivă pe tabelă. Chintoan a făcut 21-17 și tot ea stabilea cea mai mare diferență a partidei, 23-18, cu șase minute înaintea finalului. Sfârșitul disputei a găsit Rapidul în superioritate numerică, fapt de care a și profitat și a reușit să termine la un gol în urma adversarei. 24-23, un rezultat bun pentru Universitatea Cluj, care își asigură în mare măsură locul 10 la final, chiar dacă jocul nu a strălucit. În schimb, Rapidul speră în continuare la salvare, chiar dacă a pierdut în acest meci.

Antrenorul echipei Universitatea Cluj, Carmen Amariei, a declarat că schimbarea tehnicii de atac a făcut diferența în a doua parte a meciului. „Fetele au vrut să încerce astăzi (n.r. sâmbătă) toate greşelile posibile şi imposibile din jocul de handbal, inclusiv pe final era să pierdem două puncte mari. Ne-am făcut meciul mai greu la început, dar în a doua repriză am schimbat tactica de atac şi cea de apărare şi am reuşit să ne distanţăm şi la patru goluri. Contează foarte mult această victorie şi sper ca aceste greşeli copilăreşti de astăzi să nu le mai repetăm chiar pe toate în următoarele meciuri”, a declarat Carmen Amariei.


Cu această victorie clujencele se distanţează la şase puncte de Unirea Slobozia, formaţia care, în acest moment, se află pe ultimul loc care duce la barajul pentru menţinerea în Liga Naţională.

Universitatea Cluj - CS Rapid București 24-23 (9-13)
Marcatoare
Universitatea Cluj: Alexandra Dindiligan 4 goluri, Florina Chintoan 6, Cristina Laslo 4, Andreea Tetean 4, Laura Popa 5, Cristina Boian 1


CS Rapid București: Aneta Barcan 1 goluri, Cristina Niculae 1, Alina Dobrin 3, Mihaela Doica 5, Alina Moroianu 4, Georgiana Bazon 1, Alexandra Trifan 8

Clasament LNHF:
1. CSM București 57
2. CM Baia Mare 57
3. ASC Brașov 38
4. HCM Roman 38
5. HC Dunărea Brăila 37
6. CSM Ploiești 33
7. SCM Craiova 29
8. HC Zalău 26
9. HCM Rm. Vâlcea 24
10. Universitatea Cluj 22
11. CSM Unirea Slobozia 16
12. CS Măgura Cisnădie 13
13. CS Rapid București 12
14. HC Alba Sebeș 4

Ultimele Stiri
abonare newsletter