Sport

„U” Cluj împrumută de la Steaua pentru a rămâne în Liga a 2-a

În lipsă de fonduri și variante pentru plata jucătorilor, Universitatea Cluj a reușit să împrumute un jucător de la cea mai mare rivală a clujenilor, Steaua.

După ce în urmă cu câteva zile Universitatea Cluj, club care se află în Liga a 2-a, Seria B, a împrumutat jucători de la echipele CSMS Iași și Pandurii Târgu Jiu, miercuri, alți doi jucători din prima ligă a României au fost împrumutați la echipa care se luptă cu problemele financiare.

Cei doi tineri jucători împrumutați la echipa clujeană sunt Alexandru Târnovan, împrumutat de la Steaua, și Carlo Erdei, împrumutat de la Pandurii Târgu Jiu, potrivit site-ului digisport.ro.


Târnovan (20 de ani) are doar două apariții în Liga 1 în prima echipă a Stelei, care l-a luat în 2013 de la Viitorul, echipa lui Gheorghe Hagi. A mai bifat una în Cupa Ligii și două în Cupa României. Are și un gol în tricoul roș-albastru, la chiar prima sa apariție, în meciul de Cupă cu Oțelul, din 2013.

Un singur meci a jucat Alexandru Târnovan în acest sezon de Liga 1 la Steaua: a intrat pe teren în minutul 78 al meciului FC Botoșani - Steaua 0-1, din turul acestui sezon.


Un titlu de campion are Alexandru Târnovan cu Steaua: titlul de campion în Liga 1 în sezonul 2013-2014.

300.000 de euro a plătit Steaua în 2013, pentru transferul lui Alexandru Târnovan de la FC Viitorul.


În sezonul trecut, Steaua l-a împrumutat la Gaz Metan Mediaș, dar nu a putut contribui la salvarea de la retrogradare a clubului ardelean. Mijlocașul a jucat acolo șapte meciuri (două ca titular), fără a marca vreun gol.

Carlo Erdei (19 ani, mijlocaș), are dubă cetățenie - română și maghiară - e născut la Satu Mare și a trecut și pe la echipa a doua a englezilor de la Wolverhampton, din 2013 până în 2015. În vara anului trecut a fost cumpărat penru echipa a doua a celor de la Pandurii, iar Edi Iordănescu l-a promovat luna trecută la prima echipă. Acum, formația din Tg. Jiu a ales să îl cedeze sub formă de împrumut, pentru a-i oferi șansa de a juca în câteva meciuri la un nivel mai accesibil decât al Ligii 1.


Echipa din Cluj-Napoca i-a transferat zilele trecute și pe portarul Nicușor Grecu, de la Iași, și pe mijlocașul Alexandru Dan, de la Pandurii, potrivit site-ului stiridesport.ro.

Echipa antrenată de Mihai Teja se află în acest moment într-o situație delicată, după ce în vacanța competițională de iarnă mai mulți jucători au intrat în grevă pentru că nu au mai primit salarii de câteva luni. Cu patronul clubului, Florian Walter, fugit și stabilit în Dubai după ce a fost dat în urmărire internațională de procurorii tribunalului Prahova într-un caz de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul fiind de peste 4,5 milioane de euro, clubul este acum controlat doar de către administratorul judiciar Marieta Anastasescu.


Săptămâna trecută primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a avut o întâlnire cu administratorul judiciar al clubului după care s-a comunicat doar că o decizie va fi luată doar după data de 1 martie.

În aceste condiții fanii echipei Universitatea Cluj au anunțat că vor ieși în stradă pe data de 10 martie.

Universitatea Cluj se află, la începutul anului, pe locul 9 în clasamentul Ligii a 2-a, Seria B, cu 26 de puncte, la cinci puncte sub ultima echipă din zona de play-off.

Meciurile din Liga a 2-a reîncep săptămâna viitoare, primul partidă pentru Universitatea Cluj va avea loc sâmbătă, 27 februarie, de la ora 11:00, pe teren propriu, în compania formației CS Mioveni.

Clasamentul Ligii a 2-a, Seria B:
1. FCM Baia Mare 35
2. CSM Râmnicu Vâlcea 35
3. UTA Bătrâna Doamnă 33
4. Chindia Târgovişte 32
5. FC Braşov 31
6. CS Mioveni 31
7. Gaz Metan Mediaş 31
8. FC Olimpia Satu Mare 26
9. Universitatea Cluj 26
10. Şoimii Pâncota 26
11. Unirea Tărlungeni 14
12. FC Bihor Oradea 13
13. CS Metalul Reşiţa -11
14. FC Caransebeş -69

Ultimele Stiri
abonare newsletter