Sport

Gabriela Mărginean, căpitanul echipei României de baschet feminin, înainte de meciul cu Turcia: „Vom da tot ce putem pentru a câștiga”

Naționala de baschet feminin a României va juca împotriva Turciei, în etapa a 3-a din Grupa H a preliminariilor EuroBasket Women 2017 Cehia, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Cele două echipe sunt neînvinse, după două etape. În cazul unei victorii, naţionala antrenată de Miroslav Popov devine favorită certă la accederea, pentru a doua ediţie, consecutiv, la EuroBasket Women.

La conferința de presă care prefațează meciul de sâmbătă împotriva primei clasate din Grupa H, Turcia, au fost prezenți antrenorul echipei naționale a României, miroslav Popov, căpitanul echipei țării noastre, Gabriela Mărginean, jucătoarea echipei naționale care a evoluat la Universitatea Cluj, Claudia Pop, și team managerul echipei, Traian Racu.


Căpitanul echipei naționale, clujeanca Gabriela Mărginean, a declarat că meciul împotriva Turciei este unul cu presiunedar că jucătoarele vor da tot pentru ca să câștige acest meci. „Ne bucurăm că ne întoarcem din nou la Cluj, prima experiență din noiembrie a fost una placută și ne-am simțit foarte bine. Turcia este o echipă foarte bună, cu rezultate de excepție și cred că experiența din vară ne-a ajutat foarte mult să creștem. Am primit și puțină încredere că putem să jucăm la un nivel înalt cu echipe de clasă, iar rezultatele pe care le-am obținut în noiembrie ne-au ajutat foarte mult și ne-au dat multă încredere în noi. Este un meci cu presiune, nu avem nimic de pierdut și vom da tot ce putem pentru a câștiga. Cred că vor fi mai mulți fani sâmbătă, mai ales din cauza rezultatelor obținute în noiembrie și victoriile cu Bosnia și Israel”, a declarat Gabriela Mărginean.

Antrenorul echipei României, Miroslav Popov, a spus că meciul împotriva Turciei este foarte important în privința calificării la EuroBasket Women 2017. „Turcia este o echipă foarte puternică, cu experiență, ei au jucat cu aproape toată lumea din Euroligă, dar cred că orice joc poate fi câștigat chiar și dacă adversarul este foarte bun. După ce am văzut în pregătiri, suntem o echipă foarte serioasă și cred foarte mult în echipa mea și cred că putem produce surpriza în meciul cu Turcia. Este un meci foarte important pentru calificare, care va decide cine va fi pe primul loc în grupă. Presiunea este mai mare când joci acasă decât când jucăm deplasare, dar după mine cred că este normală presiunea. Această echipă are ceva de arătat și vrem ca fanii sa ne sprijine sâmbătă în număr cât mai mare”, a spus Miroslav Popov.


Team managerul echipei României, Traian Racu, a spus că este o rundă grea în care se decide prima clasată dar că echipa este atentă și la meciul dintre ultime două echipe din grupă. „Coach Popov spunea că este o rundă grea, este o rundă care decide prima clasată, probabil, dar este o rundă care poate decide echipa care iese din cursa pentru calificare pentru că noi suntem foarte interesați și de meciul dintre Israel și Bosnia. Este o rundă extrem de grea pentru că Bosnia a primit în sfârșit vestea naturalizării jucătoarei americane care a venit și la noi dar nu a avut voie să evolueze”, a spus Traian Racu.

Fosta jucătoare a Universității Cluj, Claudia Pop, a afirmat că de fiecare dată când revine la Cluj se simte foarte bine și speră ca suporterii să facă o atmosferă frumoasă la acest meci. „Cu siguranță cred că atât suporterii clujeni cât și mulți români din toată țara vor veni în număr foarte mare să ne încurajeze. Mereu la Cluj m-am simțit foarte bine, și când am venit cu naționala, dar și când am jucat pentru Universitatea Cluj. Suporterii ne-au încurajat mereu și au fost alături de noi. Jucăm cu principala favorită, trebuie să intrăm în meci foarte puternic de la început și trebuie să avem o evoluție foarte bună atât ca și echipă, cât și individual și să jucăm inteligent”, a afirmat Claudia Pop.


Jucătoarea echipei naționale, Claudia Pop, a afirmat că echipa va trebui să joace încă de la început puternic și inteligent pentru a le învinge pe turcoaice. „Jucăm cu principala favorită. Cred că trebuie să intrăm foarte puternic încă de la început pentru că ele vor veni montate să câștige pentru ca să-și asigure calificarea, cred că de la început trebuie să facem un meci foarte bun atât fiecare individual cât și ca echipă și cred că trebuie să jucăm inteligent”, a concluzionat baschetbalista Claudia Pop.

Lotul lărgit al României, antrenat de Miroslav Popov - antrenor principal, Mădălin Piperea - antrenor secund, Monika Brosovszky - antrenor secund și George Lăncrănjan - antrenor secund, pentru meciurile cu Turcia și Bosnia-Herțegovina, este format din: Ioana Ghizilă (CSM CSS Ploiești), Hanna Demeter (CS Phoenix Galați), Claudia Pop (Gernika Bizkaia/Spania), Romina Filip (CS Phoenix Galați), Sonia Ursu (CSU Alba Iulia), Annemarie Părău (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe), Elisabeth Pavel (TSV 1880 Wasserburg/Germania), Alina Chivu (CSBT Alexandria), Gabriela Irimia (Olimpia CSU Brașov), Anca Șipoș (Montbrison Feminines BC/Franța), Florina Pașcalău (Fila San Martino di Lupari/Italia), Andreea Olah (CS Municipal Târgoviște), Adina Stoiedin (Spirou Monceau Charleroi/Belgia), Ancuța Stoenescu (ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe), Gabriela Mărginean (Perfumerias Avenida Salamanca/Spania), Ana Ferariu (Olimpia CSU Brașov).


Peste 5.000 de suporteri sunt așteptați la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca să încurajeze echipa națională de baschet feminin la meciul împotriva Turciei.

Meciul dintre echipele de baschet feminin a României și a Turciei, din preliminariile Campionatului European, va avea loc sâmbătă, 20 februarie, de la ora 19:00.


Biletele au valoarea unica de 10 lei şi pot fi achiziţionate atât de la casele de bilete ale Sălii Polivalente din Cluj, cât şi online.

abonare newsletter