Sport

Cristi Bud s-a întors la CFR Cluj. Bud a câștigat alături de echipa din Gruia campionatul, Cupa României și Supercupa României

Echipa de fotbal CFR Cluj a perfectat, luni, transferul lui Cristi Bud, jucător care se întoarce acasă după trei ani.

Cristi Bud va purta tricoul cu numărul 26, potrivit site-ului oficial al clubului.

Jucătorul în vârstă de 30 de ani care s-a născut la Baia Mare, Cristian Bud, a evoluat pentru CFR Cluj în perioada 2010-2013, în această perioadă fiind împrumutat echipeiGaz Metan Mediaș în perioada 2011-2012 și echipei FC Bihor Oradea în 2013.


El și-a început cariera la formația FCM Baia Mare, unde a evvoluat în perioada 1995-2005. La seniori, Cristian Ionuț Bud a mai evoluat la echipele Liberty Oradea (2004-2008), Gaz Metan Mediaș (2009-2010 și 2013-2014), Debreceni VSC (2013) și Pandurii Târgu Jiu (2014). Din 2014 el evoluaează la formația din Republica Moldova, FC Milsami Orhei.

După semnarea contractului cu clubul din Gruia, Cristian Bud a declarat că deși a avut oferte din țări mai dezvoltate el a ales să se reîntoarcă la Cluj pentru că aici se simte ca acasă.
„Am ales cu sufletul! Am ales CFR Cluj cu sufletul. Au avut niște momente foarte frumoase aici la Cluj și mi-au rămas în minte și în inimă. Deși, pot spune, am avut oferte și din Kazahstan, Polonia, Norvegia, Ungaria, dar când am fost contactat de club, am ales pe loc să vin aici și a fost o decizie extrem de bună, zic eu. Clujul este un oraș extrem de frumos și primitor, unde eu ma simt ca acasă.


Îmi propun să joc! Vreau să joc cât mai mult și să ajut echipa să își îndeplinească obiectivele fixate de către club. Am urmărit meciurile echipei, nu toate, dar majoritatea, cât timp eram în Republica Moldova. De când am plecat am urmărit meciurile când am avut posibilitatea și mi-a plăcut că este aici o echipă tânără, o echipă bună, un antrenor foarte bun, iar eu, în condițiile acestea, sunt sigur că se poate face performanță. Îmi doresc ca împreuna să realizăm lucruri mari, să readucem CFR-ul sus în top”, a declarat Cristian Bud.

Cristian Bud a câștigat un campionat cu CFR, Cupa României (2010) și Supercupa României (2010). Practic, el a reușit la clubul clujean tot ce își poate dori un fotbalist profesionist.


Bud afirmă că câștigarea campionatului este cea mai frumoasă amintire pe care o are la clubul clujean. „Fără îndoială, câștigarea campionatului! A fost o perioadă extraordinară, atmosfera de pe stadion la fiecare meci, atmosfera de la echipă, totul e încă viu în memorie. Mă gândesc cu drag la acele momente”, a spus Cristian Bud.

În ceea ce privește actualul campionat intern din România, Bud este de părere că nivelul nu este atât de scăzut pe cât pare. „Nivelul nu e atât de scăzut pe cât se crede! Sunt echipe bune în campionat, jucători buni care ar face față cu brio în România șii sunt și jucători tineri, de perspectivă”, a afirmat Cristian Bud.


Până acum Cristian Bud a câștigat campionatul cu Milsami Orhei, a jucat în preliminariile Champions League, a câștigat cu Ludogorets, apoi meciurile din Europa League cu Saint Etienne, unde a reușit un 1-1 la Chișinău, iar în Franța a venit o înfrângere 1-0.

Ultimele Stiri
abonare newsletter