Sport

Alina Cercel-Tecșor: „Germania este puternică, dar este bine că jucăm acasă”

România va juca împotriva Germaniei în barajul pentru Grupa Mondială a Fed Cup. Întâlnirea va avea loc pe 16 și 17 aprilie 2016, cel mai probabil tot la Cluj-Napoca.

Imediat după ce a aflat numele adversarei, căpitanul nejucător al echipei noastre de Fed Cup, Alina Cercel-Tecșor a declarat că Germania este o echipă dificilă dar că speră ca până atunci să le aibe disponibile și pe celelalte jucătoare din top 100 WTA. „Jucăm din nou cu o echipă puternică, din fericire acasă. Germania este o echipă cu tradiție și cu jucătoare experimentate în Fed Cup. Îmi doresc să am toate jucătoarele sănătoase și în formă ca să putem alinia cea mai bună echipă la data participării”, a declarat Alina Cercel-Tecșor, potrivit site-ului frt.ro.

Despre faptul că vom juca pe teren propriu, ceea ce poate reprezenta un avantaj pentru echipa României, Alina Cercel-Tecșor a spus că după susținerea pe care a avut-o la Cluj este sigură că va avea și la acest meci parte de susținere. „Ne bucură faptul că vom juca acasă. După susținerea minunată de la Cluj suntem siguri că vom beneficia de suportul publicului indiferent de orașul în care se va desfășura meciul”, a mai spus Tecșor.


Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este favorită pentru disputarea meciului de baraj, dintre naționala de tenis feminina României și cea a Germaniei, pentru rămânerea în Grupa Mondială, asta după ce weekendul trecut cea mai mare sală de sport din țara noastră a găzduit cu succes meciul de tenis dintre România și Cehia. Peste 7.200 de suporteri au fost prezenți în fiecare zi la meciurile din Sala Polivalentă, biletele la aceste meciuri fiind vândute în totalitate cu aproximativ o lună înaintea evenimentului.

România a fost învinsă de Cehia, deținătoarea trofeului, cu 3-2, în weekend, la Cluj-Napoca, în primul tur al competiției, în timp ce Germania a pierdut cu 2-3 în fața Elveției, la Leipzig.


Germania are nu mai puțin de zece jucătoare în prima sută a clasamentului WTA: Angelique Kerber (câștigătoarea turneului Australian Open anul acesta) - 2, Andrea Petkovic - 23, Sabine Lisicki - 32, Annika Beck - 39, Mona Barthel - 45, Anna-Lena Friedsam - 52, Juklia Goerges - 53, Carina Witthoeft - 76, Laura Siegemund - 87, Tatjana Maria - 90.

La dublu cele mai bine clasare sunt Goerges - 24, Anna-Lena Groenefeld - 25, Siegemund - 41.


România are doar patru jucătoare în prima sută, Simona Halep - 3, Irina Begu - 34, Monica Niculescu - 37, Alexandra Dulgheru - 54, și trei în top 50 la dublu, Monica Niculescu - 32, Irina Begu - 34, Raluca Olaru - 45.

De menționat că Simona Halep are avantajul meciurilor direct cu cele mai bune trei reprezentante ale Germaniei, 3-0 cu Kerber, 5-1 cu Petkovic, 4-1 cu Lisicki.


Cu Elveția, Kerber a învins-o pe Timea Bacsinszky cu 6-1, 6-3, Andrea Petkovic a fost învinsă de Belinda Bencic cu 6-3, 6-4, Kerber a fost întrecută și ea de Bencic, cu 7-6 (4), 6-3, Beck a dispus de Bacsinszky cu 7-5, 6-4, iar la dublu Groenefeld și Petkovic au fost întrecute cu 6-3, 6-2 de Martina Hingis și Belinda Bencic.

Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, dat publicității luni, iar România se află pe 9.


În Fed Cup, România și Germania au mai jucat o singură dată, în 1975, când RFG se impunea cu 3-0 la Napoli, în sferturile Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus și Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.

Pe 16-17 aprilie vor avea loc și semifinalele competiției, Cehia - Elveția și Franța - Olanda, precum și alte meciuri de baraj: Rusia - Belarus, Italia - Spania, Australia - SUA, în Grupa Mondială, Serbia -Belgia, Canada - Slovacia, Polonia - Taiwan și Argentina - Ucraina, în Grupa Mondială II.

Ultimele Stiri
abonare newsletter